Континуирана професионална едукација

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Cert Logo DAS 9001 web

 

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

ПРЕСИНГ БР. 40

ПРЕСИНГ БР. 40

ПРЕСИНГ број 40 се издаде заедно со списанието ПОРТА3. Од наредниот број продолжуваме со стандардната самостојна издавачка политика.

Преземи го бројот

ЗАШТИТНА ОГРАДА - ЕВРОПСКИ СТАНДАРД EN1317 И ПРОБЛЕМИ СО ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА

Едукација
 Завршено пријавување
 
40
Датум: 17 Ное 2017 11:00 - 13:00

Локација: Комора на ОАИ - Сала за конференции

Во рамките на работата на Одделението на сообраќајни инженери се организира настан со предавање на тема:

ЗАШТИТНА ОГРАДА - ЕВРОПСКИ СТАНДАРД EN1317 И ПРОБЛЕМИ СО ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА

Последните години интензивно се прави изградба на нова автопатска мрежа  и унапредувањето на безбедноста во сообраќајот преставува неопходност. Зголемување на нивото на безбедност може да се прави и преку имплементација на нова европска регулатива во областа на сообраќајното инженерство. Една од новините во овој дел преставува и воведување на Европската норма (стандард) за заштитните огради EN1317. Преку овие предавања и меѓусебната размена на искуства во оваа област и осознавање на практичните проблеми ќе се овозможи унапредување на знаењата и подигање нивото на стручност на сообраќајните инженери.

Предавачи на настанот се:

  • м-р Милош Цветиќ, д.и.им.
  • Будимир Чуковиќ, д.м.и.
  • проф. д-р Слободан Огненовиќ
  • Андон Петрески, д.с.и.

 

Слободни места
40
Број на места
80
Телефон
+389 2 3222 356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Илија ОгненоскиИлија Огненоски (1)
ИВАН ВЕЛЕВСКИИВАН ВЕЛЕВСКИ (1)
Александра АнгелковскаАлександра Ангелковска (1)
Златко ТрајаноскиЗлатко Трајаноски (1)
Beti Jankovska JovanovskaBeti Jankovska Jovanovska (1)
Оливера ПтеровскаОливера Птеровска (1)
Ивица СтоиловскиИвица Стоиловски (1)
Александар ЗографскиАлександар Зографски (1)
 Сашо Смилјаноски Сашо Смилјаноски (1)
ЕЉМИР МУСТАФАИЕЉМИР МУСТАФАИ (1)
МЕРИТА МУСТАФАИМЕРИТА МУСТАФАИ (1)
Горан ЈакимовскиГоран Јакимовски (1)
Стефан ХаџиевскиСтефан Хаџиевски (1)
Сања Мијалкова СудиклиеваСања Мијалкова Судиклиева (1)
Весна Николиќ ОгњеновиќВесна Николиќ Огњеновиќ (1)
Наки КостовНаки Костов (1)
Ристе РистовРисте Ристов (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Сања БорнароваСања Борнарова (1)
Сузана ДавидовскаСузана Давидовска (1)
Јован ХристоскиЈован Христоски (1)
Раде ЛазаревскиРаде Лазаревски (1)
Дејан МетикошДејан Метикош (1)
Драганчо ВолческиДраганчо Волчески (1)
Александра Делиуланова НешевскаАлександра Делиуланова Нешевска (1)
Александар ЃорѓиевАлександар Ѓорѓиев (1)
Антон ФајдигаАнтон Фајдига (1)
Наташа АпостолоскаНаташа Апостолоска (1)
М-р Маја Крстанова ЛотескаМ-р Маја Крстанова Лотеска (1)
Татјана ЌосескаТатјана Ќосеска (1)
Стојче РадескиСтојче Радески (1)
Билјана КикерковаБилјана Кикеркова (1)
shengul mavmudoskashengul mavmudoska (1)
Ранко УрумовРанко Урумов (1)
Душанка КажлевскаДушанка Кажлевска (1)
Ѓорѓи ВасилевскиЃорѓи Василевски (1)
Зорица ДесоскаЗорица Десоска (1)
Ристе РистовскиРисте Ристовски (1)
Геле МицковскиГеле Мицковски (1)
Вулнет ПалошиВулнет Палоши (1)