Континуирана професионална едукација

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

(презакажан на 14.05.2018) Регулативи за почеток на реална гасификација во Македонија

Едукација
 Завршено пријавување
 
5
Датум: 27 Мар 2018 00:00

Локација: Сала за состаноци при Комората на ОАИ

Оддлението машински инженери преку Комората на овластени архитекти и овластени инженери организира предавање на тема „Регулативи за почеток на реална гасификација во Македонија“

Гости предавачи на настанот ќе бидат од DWGV од Германија и IGT Сараево, Босна и Херцегевина.

I дел.

Предавањето ќе ги опфати следните области

1) Стандарди и прописи за инсталации во гасната техника

2) Потреба од хармонизација на законодавството во гасната техника

II дел.

(учество на претставници од Хрватска, Босна и Херцеговија, Србија, Македонија и Германија)

Прв координативен состанок на групата за хармонизација на стандардите и прописите во гасната техника во Македонија со следниот дневен ред:

- Улогата на министерството за економија во имплементација на стандардите и прописите;
- Подготовка на првата група стандарди неопходни за почеток на гасификацијата во урбаните средини
- Потреба од превод на стандардите и нивна локализација;
- Стандарди за проектирање, надзор и ревизија
- Стандарди за контрола на инстлациите за гас

 

Слободни места
45
Број на места
50
Телефон
+389 2 3222356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Александар АпостолоскиАлександар Апостолоски (1)
Александар АндоновиќАлександар Андоновиќ (1)
Даниел МилошевскиДаниел Милошевски (1)
Павле  ТопузовскиПавле Топузовски (1)
Тони СрбиноскиТони Србиноски (1)