Континуирана професионална едукација

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

„Модерни системи за градежна техника – РЕХАУ површински системи за греење и ладење“

Едукација
 Завршено пријавување
 
81
Датум: 22 Мај 2018 12:30 - 14:30

Локација: Сала за состаноци при Комората на ОАИ

„Модерни системи за градежна техника – РЕХАУ површински системи за греење и ладење“

Devojce so NEAПовршинските системи за греење и ладење греат/ладат по пат на зрачење. Нивни класични претставници се системите за: подно, ѕидно и таванско греење/ладење.

Подното греење ја загрева рамномерно целата површина на подот и тоа на незначително повисока температура од амбиентно потребната. Сите делови од просторијата се подеднакво загреани, при што температурната распределба е најблиска до идеалната. Нозете и телото се пријатно загреани додека главата, дишните органи и повисоките слоеви од воздухот во просторијата не се изложени на висока температура (Топли нозе – Бистра глава). Притоа не се троши непотребно енергија за загревање на повисоките слоеви од воздухот во просторијата.

За целосна удобност пак во услови на ладење, иделана е комбинацијата на подно со ѕидно и/или таванско ладење. Пријатното разладување од плафонот овозможува воздухот кој се разладува горе, полека да почне да паѓа надолу без да предизвика силни струења на воздухот. Крајниот ефект е невидливо и удобно ладење или т.н. „Нежно ладење“. Отсуството на ветер (дување), штетни вибрации и присилено движење на прашината овозможува целосно пријатно и медицински оправдано чувство на престој во просторијата. Со комбинација на овие системи со топлински пумпи се постигнуваат врвни резултати на енергетска ефикасност.

Кога еден систем за греење/ладење е енергетски ефикасен, а истовремено „невидлив“ и создава удобен и здравствено оправдан амбиент.

www.rehau.com.mk |  www.podnogreenje.mk

 

Слободни места
9
Број на места
90
Телефон
+389 2 3222356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Тони СрбиноскиТони Србиноски (1)
Ана ИвановскаАна Ивановска (1)
Христина МерункаХристина Мерунка (1)
Дејан МитевДејан Митев (1)
Моника КонескаМоника Конеска (1)
Кристијан ТерзиоскиКристијан Терзиоски (1)
Катерина ПетрушевскаКатерина Петрушевска (1)
Ванчо ЃеоргиевскиВанчо Ѓеоргиевски (1)
Елена МомировскаЕлена Момировска (1)
Ладислав ПфајферЛадислав Пфајфер (1)
Наташа ЧирковНаташа Чирков (1)
Марија КапевскаМарија Капевска (1)
Драги ИвановскиДраги Ивановски (1)
Викторија Будимовска СкаричеваВикторија Будимовска Скаричева (1)
Цветанка КотевскаЦветанка Котевска (1)
Марина МичиќМарина Мичиќ (1)
Ана СекуловскаАна Секуловска (1)
Владимир ЃорѓиоскиВладимир Ѓорѓиоски (1)
Јорданка СтоименоваЈорданка Стоименова (1)
Зорица ЃорѓиевскаЗорица Ѓорѓиевска (1)
Ана ЃорѓиевскаАна Ѓорѓиевска (1)
Јасмина Атанасова СимјаноскаЈасмина Атанасова Симјаноска (1)
Ангелка МихајловскаАнгелка Михајловска (1)
ОливераТодоровскаОливераТодоровска (1)
Виктор МихајловВиктор Михајлов (1)
Бесник ОсекуБесник Осеку (1)
Силвана ВановскаСилвана Вановска (1)
Трајче СтојановТрајче Стојанов (1)
Андреј АпостолскиАндреј Апостолски (1)
Иван ПоповскиИван Поповски (1)
Македонка ТодороваМакедонка Тодорова (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Оливера Симовска НакаОливера Симовска Нака (1)
Ивана ГрупчеИвана Групче (1)
Милена Јосифоска МилошескаМилена Јосифоска Милошеска (1)
Моника МитевскаМоника Митевска (1)
Жарко СпирковскиЖарко Спирковски (1)
Емилија БелопетаЕмилија Белопета (1)
Тони АпостоловскиТони Апостоловски (1)
Ангел СитновскиАнгел Ситновски (1)
ГОРЈАН ГОРЧЕВСКИГОРЈАН ГОРЧЕВСКИ (1)
Александар АпостолоскиАлександар Апостолоски (1)
Katerina VidimceKaterina Vidimce (1)
Сашо БлажевскиСашо Блажевски (1)
Светлана Цветковиќ АнгеловскаСветлана Цветковиќ Ангеловска (1)
Мирослав ТрифуновскиМирослав Трифуновски (1)
ИВАН ВЕЛКОВСКИИВАН ВЕЛКОВСКИ (1)
ЕленаЕлена (1)
Анче Димитриевска ТолевскаАнче Димитриевска Толевска (1)
Ивана ШендоваИвана Шендова (1)
Петар МаневПетар Манев (1)
камбер азизикамбер азизи (1)
Моника КонескаМоника Конеска (1)
режеп саидирежеп саиди (1)
Розита СимоновскаРозита Симоновска (1)
Анета ВелковскаАнета Велковска (1)
Ана Ружин ДимовскаАна Ружин Димовска (1)
Снежана ЈовановскаСнежана Јовановска (1)
Венди АџиеваВенди Аџиева (1)
Инес Петрова БошкоскаИнес Петрова Бошкоска (1)
Ана ДамевскаАна Дамевска (1)
Игор ЃоргиевИгор Ѓоргиев (1)
Билјана НиколовскаБилјана Николовска (1)
Лазаревска МилицаЛазаревска Милица (1)
Марија ТреневскаМарија Треневска (1)
диа Зоран Златевдиа Зоран Златев (1)
Aтанас ТрајковскиAтанас Трајковски (1)
Винко ЈованчовВинко Јованчов (1)
Верче АнгеловаВерче Ангелова (1)
Марија БлажескаМарија Блажеска (1)
Влатко КоцевскиВлатко Коцевски (1)
Персида ПандилоскаПерсида Пандилоска (1)
Емилија СимоновЕмилија Симонов (1)
Веселинка Герасимова-ПетровскаВеселинка Герасимова-Петровска (1)
НИКОЛА СПИРКОСКИНИКОЛА СПИРКОСКИ (1)
ИВАН ПЕТРОВСКИИВАН ПЕТРОВСКИ (1)
БРАНКО НЕШКОСКИБРАНКО НЕШКОСКИ (1)
Андреја ФилиповиќАндреја Филиповиќ (1)
Ивана Бајкова - ШаљаИвана Бајкова - Шаља (1)
Бојан СтојчевБојан Стојчев (1)
Висар ПалошиВисар Палоши (1)