Континуирана професионална едукација

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Cert Logo DAS 9001 web

 

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

ПРЕСИНГ БР. 40

ПРЕСИНГ БР. 40

ПРЕСИНГ број 40 се издаде заедно со списанието ПОРТА3. Од наредниот број продолжуваме со стандардната самостојна издавачка политика.

Преземи го бројот

Покана за предавање „Имплементација на системи за громобранска заштита од конвенционален тип“

Едукација
 Завршено пријавување
 
80
Датум: 06 Јун 2018 11:30 - 13:30

Локација: Сала за состаноци при Комората на ОАИ

„Квалитетно-функционален импакт при имплементација на високо квалитетни системи за громобранска заштита од конвенционален тип -од програмата на Ј.ПРОПСТЕР-Германија“

2 2Презентација на високо квалитетни системи за громобранска заштита и уреди за заземјување, од програмата на J.PRÖPSTER-Германија, една од најголемите компании во светот за производство на најсофистицирани елементи за надворешна и внатрешна громобранска заштита.

- Техно-економски предности при имплементација на модерни и високо квалитетни материјали за громобранска заштита, инсталации за заземјување и заштита од пренапони како дел од внатрешна громобранска заштита.

 - Зголемени придобивки при примената на овие системи на сите инволвирани: Проектант-Изведувач-Надзор-Краен Корисник.

- Насоки за употреба на алуминиумски спроводник Ø8 mm како замена на поцинкована лента 25х4 mm, со соодветни држачи од нерѓосувачки  челик, алуминиум и топлопоцинкован челик од производствената програма на J.PRÖPSTER-Германија.

- Сите елементи се пропратени со сертификати за квалитет, десет годишна гаранција и се согласно ЕВРОПСКИОТ СТАНДАРД EN 62305.

- Примена на изолирана громобранска заштита.

- Приказ на процесот- изведба, односно брза и лесна монтажа без дополнително дупчење на кровните конструкции, со држачи прилагодливи на секаков тип на покривни конструкции и објекти кои се предмет на заштита.

- Позитивен биланс цена-квалитет;

Учесниците ќе добијат упатство со цел полесно интегрирање на овие системи во проектите, како и мануелен приказ на елементите.

Предавачи на настанот ќе бидат:дипл.маш.инж.Кристина Николовска, Борјан Поповски

blic gard
БЛИЦ ГАРД
www.blitzguard.mk

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
80
Телефон
+389 2 3222356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Владимир ЈаневскиВладимир Јаневски (1)
Слободан ТомиќСлободан Томиќ (1)
Александар ЛасковАлександар Ласков (1)
васко стевоскиваско стевоски (1)
Фросина Сејзова ВелковаФросина Сејзова Велкова (1)
Драгица Устапетрова-АтанасоваДрагица Устапетрова-Атанасова (1)
Златко ГировЗлатко Гиров (1)
Ацо ТрпоскиАцо Трпоски (1)
Владимир МитревскиВладимир Митревски (1)
Мики МитковМики Митков (1)
Дејан СоколовскиДејан Соколовски (1)
Томислав ПетковскиТомислав Петковски (1)
Владимир СтојаноскиВладимир Стојаноски (1)
Јован ЈаноскиЈован Јаноски (1)
АНГЕЛ ЦУКЛЕВАНГЕЛ ЦУКЛЕВ (1)
Панче ГарповПанче Гарпов (1)
Сузана КостовскаСузана Костовска (1)
Имер ЗенкуИмер Зенку (1)
Лилјана Настева - СимиџиевскаЛилјана Настева - Симиџиевска (1)
Сашко КарадаковСашко Карадаков (1)
МИХАЈЛО ДРЕНКОВСКИМИХАЈЛО ДРЕНКОВСКИ (1)
Борче ПашоскиБорче Пашоски (1)
Љупчо ЈордановскиЉупчо Јордановски (1)
Бабановски ТрајчеБабановски Трајче (1)
Македонка ТодороваМакедонка Тодорова (1)
Ратко СтанојковскиРатко Станојковски (1)
Звонко МладеновскиЗвонко Младеновски (1)
Трајан ТрајчевскиТрајан Трајчевски (1)
Маја МинчовМаја Минчов (1)
Борче ШахпаскиБорче Шахпаски (1)
Миле КрстескиМиле Крстески (1)
Ангела КрстескаАнгела Крстеска (1)
Зоран АнгеловскиЗоран Ангеловски (1)
Моме ЈакимовскиМоме Јакимовски (1)
Илија БалкановскиИлија Балкановски (1)
Зоран РистовЗоран Ристов (1)
Стевка ОвезоскаСтевка Овезоска (1)
Игор АтанасовИгор Атанасов (1)
Крешимир МанојловскиКрешимир Манојловски (1)
Сашо ПацевскиСашо Пацевски (1)
Божидар АлексовскиБожидар Алексовски (1)
Иван ДаниловИван Данилов (1)
Кирил ТолевскиКирил Толевски (1)
Антонио ДимитровскиАнтонио Димитровски (1)
Киро ТасескиКиро Тасески (1)
Марјан Веселинов Марјан Веселинов (1)
Драги МечкаровДраги Мечкаров (1)
Властимир АмповВластимир Ампов (1)
Петар ИлиевПетар Илиев (1)
Игор ЈосифоскиИгор Јосифоски (1)
Константин АтанасовскиКонстантин Атанасовски (1)
Александар АнѓушевАлександар Анѓушев (1)
Ана МешкоАна Мешко (1)
Милан ЈовчевскиМилан Јовчевски (1)
Мартин МилошевскиМартин Милошевски (1)
Благој ЈанковБлагој Јанков (1)
Кристијан Аиновски Кристијан Аиновски (1)
Благоја ЈованоскиБлагоја Јованоски (1)
Александар ПетрушевскиАлександар Петрушевски (1)
Дарко МајстороскиДарко Мајстороски (1)
Мичо ДушковМичо Душков (1)
Христинка МатоскаХристинка Матоска (1)
Марија Матоска Поп-ТрпеваМарија Матоска Поп-Трпева (1)
Александар ДончевскиАлександар Дончевски (1)
Јовица Десковски Јовица Десковски (1)
Игор МаркоскиИгор Маркоски (1)
Соња Ридова ПетровиќСоња Ридова Петровиќ (1)
Влатко АтанасовВлатко Атанасов (1)
Јордан АтанасовЈордан Атанасов (1)
Дионис ТанаскоскиДионис Танаскоски (1)
Марија Мучева ГеоргиеваМарија Мучева Георгиева (1)
Игор МитевИгор Митев (1)
Винко ЈованчовВинко Јованчов (1)
Методи ТреновМетоди Тренов (1)
Дејан СтојмировДејан Стојмиров (1)
Бранко МалетиќБранко Малетиќ (1)
Реџеп  МемедРеџеп Мемед (1)
Дејан ПановДејан Панов (1)
Теодосие БужаревскиТеодосие Бужаревски (1)
Јован СтоименовскиЈован Стоименовски (1)