Континуирана професионална едукација

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Уште една презентација во Битола - „Модерни системи за градежна техника – РЕХАУ површински системи за греење и ладење“

Едукација
 Завршено пријавување
 
31
Датум: 21 Јун 2018 13:00

Локација: Технички факулутет Битола

„Модерни системи за градежна техника – РЕХАУ површински системи за греење и ладење“

Devojce so NEAПовршинските системи за греење и ладење греат/ладат по пат на зрачење. Нивни класични претставници се системите за: подно, ѕидно и таванско греење/ладење.

Подното греење ја загрева рамномерно целата површина на подот и тоа на незначително повисока температура од амбиентно потребната. Сите делови од просторијата се подеднакво загреани, при што температурната распределба е најблиска до идеалната. Нозете и телото се пријатно загреани додека главата, дишните органи и повисоките слоеви од воздухот во просторијата не се изложени на висока температура (Топли нозе – Бистра глава). Притоа не се троши непотребно енергија за загревање на повисоките слоеви од воздухот во просторијата.

За целосна удобност пак во услови на ладење, иделана е комбинацијата на подно со ѕидно и/или таванско ладење. Пријатното разладување од плафонот овозможува воздухот кој се разладува горе, полека да почне да паѓа надолу без да предизвика силни струења на воздухот. Крајниот ефект е невидливо и удобно ладење или т.н. „Нежно ладење“. Отсуството на ветер (дување), штетни вибрации и присилено движење на прашината овозможува целосно пријатно и медицински оправдано чувство на престој во просторијата. Со комбинација на овие системи со топлински пумпи се постигнуваат врвни резултати на енергетска ефикасност.

Кога еден систем за греење/ладење е енергетски ефикасен, а истовремено „невидлив“ и создава удобен и здравствено оправдан амбиент.

www.rehau.com.mk |  www.podnogreenje.mk

 

Слободни места
9
Број на места
40
Телефон
+389 2 3222356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Димче АтанасовскиДимче Атанасовски (1)
Благојче ЦветковскиБлагојче Цветковски (1)
Јулијана СтојкоскаЈулијана Стојкоска (1)
Владимир МијаковскиВладимир Мијаковски (1)
ОливераТодоровскаОливераТодоровска (1)
Даниела ИлиескаДаниела Илиеска (1)
Мирољуб ЧорбиќМирољуб Чорбиќ (1)
Гордана БлашкоскаГордана Блашкоска (1)
Марија Зарова СилјановскаМарија Зарова Силјановска (1)
Жарко ИлиескиЖарко Илиески (1)
Јордан СилјановскиЈордан Силјановски (1)
Катица Белческа АризанкоскаКатица Белческа Аризанкоска (1)
Томе КукановскиТоме Кукановски (1)
Снежана Бутлевска ВасилевскаСнежана Бутлевска Василевска (1)
Билјана МитевскаБилјана Митевска (1)
Панда ПопорданоскаПанда Попорданоска (1)
Марија БожиновскаМарија Божиновска (1)
Љупчо ЧачовскиЉупчо Чачовски (1)
Константин АНАСТАСОВКонстантин АНАСТАСОВ (1)
Симон АтанасовСимон Атанасов (1)
фАНИЦА ПЕТРОВСКАфАНИЦА ПЕТРОВСКА (1)
Татјана ЈосифовскаТатјана Јосифовска (1)
Христовски БобиХристовски Боби (1)
Виолета ЈуговскаВиолета Југовска (1)
Анстасија ТрајковскаАнстасија Трајковска (1)
Марјана СтефановскиМарјана Стефановски (1)
Христијан АтанасовскиХристијан Атанасовски (1)
Весна НеделковскаВесна Неделковска (1)
Гордана ФилевскаГордана Филевска (1)
Златко НасескиЗлатко Насески (1)
Жарко МилошевскиЖарко Милошевски (1)