Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Второ предавање: Колапсот на мостот Polcevera Morandi во Џенова во 2018 година

Домашни
 Завршено пријавување
 
65
Датум: Вторник, 21 Мај 2019 15:00

Локација: Амфитеатар на Градежниот факултет

Со оглед на големиот интерес за предавањето „Колапсот на мостот Polcevera Morandi во Џенова во 2018 година“ од Проф. Ензо Сивиеро, Комората организира и второ предавање на истата тема, истиот ден, на 21 мај во Амфитеатарот на Градежниот факултет, со почеток во 15 часот.

Напоменуваме уште еднаш – второто предавање ќе се одржи на Градежниот факултет, а не во просториите на Комората.

-

Колапсот на мостот Полкувера Моранди / Polcevera Morandi во Џенова, на 14-ти август 2018 година, го oстави светот на инженерството зачуден. Причината, дури и сега, не е целосно разјаснета.

Проф. Ензо Сивиеро / Enzo Siviero ќе се осврне на дизајнот на мостот долг 1200 метри, и ќе ги образложи опциите за негова реконструкција, наспроти неговото целосно рушење.

Јазик: Англиски

Предавач: Проф. Ензо Сивиеро, Италија

 

Слободни места
35
Број на места
100
Телефон
+389 2 322 356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Александар НочевАлександар Ночев (1)
Владимир ДамјановскиВладимир Дамјановски (1)
Evgenija StojkoskaEvgenija Stojkoska (1)
Магдалена КукоскаМагдалена Кукоска (1)
Зоран МирчевскиЗоран Мирчевски (1)
Тони АранѓеловскиТони Аранѓеловски (1)
Бојан ИлиоскиБојан Илиоски (1)
Денис ЈанкуловскиДенис Јанкуловски (1)
Стефан ДодевскиСтефан Додевски (1)
Методиј ЗајкоскиМетодиј Зајкоски (1)
Мартин РадоешкиМартин Радоешки (1)
Виолета ТодороваВиолета Тодорова (1)
Симеон ТаневСимеон Танев (1)
Сашо ПетровСашо Петров (1)
Горан ЈангеловГоран Јангелов (1)
Златко НиколовскиЗлатко Николовски (1)
Илчо ТрајковскиИлчо Трајковски (1)
Enriko OnniboniEnriko Onniboni (1)
Мите МарковскиМите Марковски (1)
Цанде ПавловЦанде Павлов (1)
Бобан ТалевскиБобан Талевски (1)
Горан ТрајановскиГоран Трајановски (1)
Миле Цонев Миле Цонев (1)
Горан ЧапрагоскиГоран Чапрагоски (1)
Дејан ИвановскиДејан Ивановски (1)
Љубинка ЗаркадоваЉубинка Заркадова (1)
Столе ЈакимовскиСтоле Јакимовски (1)
Наташа НајдовскаНаташа Најдовска (1)
Зоран НаумоскиЗоран Наумоски (1)
Марија ДојчиновскаМарија Дојчиновска (1)
Сунчица ЉубевскаСунчица Љубевска (1)
Ристе ВолчевРисте Волчев (1)
Никола БогдановНикола Богданов (1)
Јован ТрајчевскиЈован Трајчевски (1)
БИСЕРКА ЦВЕТКОВСКАБИСЕРКА ЦВЕТКОВСКА (1)
Ламбро КарчицкиЛамбро Карчицки (1)
Тони АпостоловскиТони Апостоловски (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Катерина ЃорѓиевскаКатерина Ѓорѓиевска (1)
Наталија Алтановска БожиновскаНаталија Алтановска Божиновска (1)
Ирина ПетковскаИрина Петковска (1)
Клементина МишкоскаКлементина Мишкоска (1)
Благица МанасиеваБлагица Манасиева (1)
Мери ЦветковскаМери Цветковска (1)
Антонио ШокларовскиАнтонио Шокларовски (1)
Иван КостадиновскиИван Костадиновски (1)
Сања НешковскаСања Нешковска (1)
Светомир РусескиСветомир Русески (1)
Љубица АнгеловскаЉубица Ангеловска (1)
Влатко КоцевскиВлатко Коцевски (1)
Персида ПандилоскаПерсида Пандилоска (1)
Марија ДоцевскаМарија Доцевска (1)
Љупчо ГрујоскиЉупчо Грујоски (1)
Ивана МуловскаИвана Муловска (1)
Бранко ЈосифовБранко Јосифов (1)
Анета КовачкаАнета Ковачка (1)
Оливер МитевскиОливер Митевски (1)
Aлександра БошковаAлександра Бошкова (1)
ЛАДИСЛАВ ПФАЈФЕРЛАДИСЛАВ ПФАЈФЕР (1)
Сеад АбазиСеад Абази (1)
ѓорѓе Станковскиѓорѓе Станковски (1)
Ивица ДимовскиИвица Димовски (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Драго КотаранинДраго Котаранин (1)
Елена СтанковаЕлена Станкова (1)