Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Предавања од областа Геотехника

Меѓународни
Датум: Понеделник, 20 Мај 2019 10:00 - Четврток, 23 Мај 2019 16:00

Локација: Градежен факултет Скопје

Почитувани колеги,

Во рамките на ЕРАЗМУС-програмата, во периодот 20.05.2019 до 23.05.2019 при Градежниот факултет во Скопје ќе престојува вонр. проф. д-р Ернест Олиник од Техничкиот универзитет за градежништво во Букурешт, раководител на Катедрата за геотехника и секретар на Романското друштво за геотехника.

Во рамките на престојот, тој ќе одржи и неколку предавања, согласно следниот распоред:

Ден, датум / Време

 

Локација

Наслов на презентација

Вторник, 21.5. /

09:30 – 11:00

Сала за состаноци

1. Soil Improvement by mixing with mineral materials and hydraulic binders

2. Practical aspects and lessons learned from the design and execution of municipal solid waste landfills

Вторник, 21.5. /

17:00 – 18:00

Училна при лабораторија за геотехника

On the elaboration of landslide hazard and risk maps

Четврток, 23.5. /

11:00 – 12:30

Амфитеатар

Difficult foundation conditions in Romania

Предавањата се во организација на одделението за геотехника при КОАИ, Инженерската институција на Македонија, Друштвото за геотехника на Македонија и Градежниот факултет.

Со известување, воедно и Ве покануваме да присуствувате, согласно интересот.

 

Телефон
+389 2 322 356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.