Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Предавање на тема: Изработка на хоризонтална сообраќајна сигнализација - квалитет, барања и примена

Меѓународни
 Завршено пријавување
 
50
Датум: Среда, 29 Мај 2019 11:00 - 13:00

Локација: Сала за конференции во Комората

Почитувани,

КОАИ во рамките на своите надлежности потребно е да обезбеди континуирано стручно усовршување на своите членови. Во рамките на работата на Одделението на сообраќајни инженери се организира настан со предавање на тема: 
ИЗРАБОТКА НА ХОРИЗОНТАЛНА СООБРАЌАЈНА СИГНАЛИЗАЦИЈА - КВАЛИТЕТ, БАРАЊА И ПРИМЕНА

Предавач на овој настан ќе биде:

-   Бранислав Ловриќ, инженер технолог за материјали за хоризонтална сообраќајна сигнализација, Србија

Интензивниот развој на современите технологии во последните години допринесе за нивна зголемена примена во областа на сообраќајната сигнализација. Употребата на нови материјали за хоризонтала сообраќајна сигнализација, начинот на нивното производство, видовите, квалитетот, препознавањето и контролата преставува предизвик како за произведувачите така и за проектантите, надзорите и изведувачите. Овие предавања треба да овозможат размена на искуства, можни решенија на практичните проблеми, препораки за употреба на барањата од Правилникот за сообраќајните знаци, опрема и сигнализација на патот и дефинирање на нивото на потребниот квалитет на нејзината практична примена. Преку овие предавања и меѓусебната размена на искуства во оваа област ќе се овозможи унапредување на знаењата и подигање нивото на стручност на сообраќајните инженери.

На секој учесник со ќе му се додели сертификат за континуирано стручно усовршување.

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
50
Телефон
+389 2 322 356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Ивица СтоиловскиИвица Стоиловски (1)
Томе КукановскиТоме Кукановски (1)
Александар ЈовановАлександар Јованов (1)
Јован ХристоскиЈован Христоски (1)
Илија ОгненоскиИлија Огненоски (1)
Александар ЗографскиАлександар Зографски (1)
Андон ПетровскиАндон Петровски (1)
Ангел МицковскиАнгел Мицковски (1)
Дарко СпасеновскиДарко Спасеновски (1)
Mitko TalevskiMitko Talevski (1)
Горан ТрајановскиГоран Трајановски (1)
Душко ПавловскиДушко Павловски (1)
Драго КотаранинДраго Котаранин (1)
Дејан КарбинскиДејан Карбински (1)
Зоран АндреевскиЗоран Андреевски (1)
Горан ПрастовГоран Прастов (1)
Марија ПоповскаМарија Поповска (1)
ИВАН ВЕЛЕВСКИИВАН ВЕЛЕВСКИ (1)
Зоран ГрујескиЗоран Грујески (1)
Владимир ЛевковВладимир Левков (1)
Миле БиљановскиМиле Биљановски (1)
Цане ШокларовскиЦане Шокларовски (1)
Ѓоко КовачевскиЃоко Ковачевски (1)
Оливера ПетровскаОливера Петровска (1)
Драган КаранфилоскиДраган Каранфилоски (1)
Ѓорѓи СоколовскиЃорѓи Соколовски (1)
Николче СпасовскиНиколче Спасовски (1)
Немир АлиуНемир Алиу (1)
Александра Ангелковска ОгненоскаАлександра Ангелковска Огненоска (1)
Тони КочовскиТони Кочовски (1)
Ване ТрајановскиВане Трајановски (1)
Ванчо СтојчевскиВанчо Стојчевски (1)
Сања БорнароваСања Борнарова (1)
Тони ГеоргиевскиТони Георгиевски (1)
Горан КоцевскиГоран Коцевски (1)
Александра Делиуланова НешевскаАлександра Делиуланова Нешевска (1)
Таип ДаутиТаип Даути (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Винко ЈованчовВинко Јованчов (1)
mitko mitkovmitko mitkov (1)
Наум СимјановскиНаум Симјановски (1)
Славица ПерескаСлавица Переска (1)
Јорго ОсманлиЈорго Османли (1)
Стојче ПецевскиСтојче Пецевски (1)
Сашо СмилјаноскиСашо Смилјаноски (1)
Златко ТрајаноскиЗлатко Трајаноски (1)
Горанче ЈошескиГоранче Јошески (1)
Зорица ЃорѓиевскаЗорица Ѓорѓиевска (1)
Миле СтојменовМиле Стојменов (1)
Александра ЃошеваАлександра Ѓошева (1)