Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Работилница: РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ЈАВНИТЕ ПРОСТОРИ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ

Домашни
Датум: Среда, 04 Септември 2019 - Петок, 06 Септември 2019

Локација: Сала за конференции во Комората

Работилницата ќе се одржи од 4 до 6 септември 2019 година, во просториите на Комората, како дел од проектот РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ЈАВНИТЕ ПРОСТОРИ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ.

Проектот е истражувачки фокусиран на јавните простори во „Малиот ринг“ на Скопје, а со клучни обсервации, проценки и стратешки препораки за идните чекори. 

Мото на проектот:

Наше Скопје (пред се‘) град за луѓе

Визија за градот Скопје

Работните целини на проектот се:

  • Релевантни документи за истражувањето и работата,
  • Работилница,
  • Обработка на сознанијата по тематки области,
  • Идејно решение за одбраниот сегмент („Рекорд“)
  • Изготвување на тематски извештаи и нивно синтетизирање во еден финален Извештај

Основна Цел -  Пријатност во животот на центарот на градот Скопје

Клучни аспекти, клучни предизвици, клучни потенцијали:

  • Зеленило + отворени простори (green network + open space)
  • Мобилност (Mobility)
  • Транспорт – сообаќај
  • Рехабилитација

 

Телефон
+389 2 322 356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.