Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Транспортно планирање за одржлива урбана мобилност во градовите

Домашни
 Завршено пријавување
 
61
Датум: Петок, 09 Ноември 2018 10:30

Локација: Сала за конференции во Комората

КОАИ во рамките на своите надлежности потребно е да обезбеди континуирано стручно усовршување на своите членови.

Во рамките на работата на Одделението на сообраќајни инженери се организира настан со предавање на тема: Транспортно планирање за одржлива урбана мобилност во градовите

Предавач на овој настан ќе биде:

  • м-р Горан Јовановиќ, АППИА ДОО Љубљана, Словенија

Одржливата урбана мобилност на луѓето во градовите во последните години е императив за работа за секој транспортен планер. Употребата на транспортните модели во планирањето е задолжителна, доколку сакаме да  овозможиме одржлива мобилност на секој корисник и во секое време. Само на тој начин можеме да допринесеме за правилен плански и урбан развој на секој град. Овие предавања треба да овозможат продлабочување на знаењата за  транспортните модели, начинот на употребата на софтверските алатки во транспортното планирање и нивната практична примена. Преку овие предавања и меѓусебната размена на искуства во оваа област, осознавањето за новите насоки во планирањето и практичните решенија ќе се овозможи унапредување на знаењата и подигање нивото на стручност на сообраќајните инженери.

На секој учесник со ќе му се додели сертификат за континуирано стручно усовршување.

 

Слободни места
9
Број на места
70
Телефон
+389 2 3222356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Илија ОгненоскиИлија Огненоски (1)
Дарко СпасеновскиДарко Спасеновски (1)
Верица ДанчевскаВерица Данчевска (1)
Андон ПетровскиАндон Петровски (1)
Александра АнгелковскаАлександра Ангелковска (1)
Зоран ГрујескиЗоран Грујески (1)
Ивица СтоиловскиИвица Стоиловски (1)
Зоран АндреевскиЗоран Андреевски (1)
Зоран КракутовскиЗоран Кракутовски (1)
Јован ХристоскиЈован Христоски (1)
д-р Оливера Петровскад-р Оливера Петровска (1)
Снежана ДомазетовскаСнежана Домазетовска (1)
Иван ВелевскиИван Велевски (1)
Александар ЃорѓиевАлександар Ѓорѓиев (1)
Дарко АрсовскиДарко Арсовски (1)
Стефан ЛазаревскиСтефан Лазаревски (1)
Ана ЃорѓиоскаАна Ѓорѓиоска (1)
Даме ДимескиДаме Димески (1)
Александар ЃуровАлександар Ѓуров (1)
Николче СпасовскиНиколче Спасовски (1)
Александар КрстескиАлександар Крстески (1)
Душко ПавловскиДушко Павловски (1)
Даниел ПавлескиДаниел Павлески (1)
Миле БиљановскиМиле Биљановски (1)
ЗОРАН ДАВИДОСКИЗОРАН ДАВИДОСКИ (1)
Марија Маленковска ТодороваМарија Маленковска Тодорова (1)
Цветанка МаркушоскаЦветанка Маркушоска (1)
Ванчо ЃеоргиевскиВанчо Ѓеоргиевски (1)
Горанче ЈошескиГоранче Јошески (1)
Анче Димитриевска ТолевскаАнче Димитриевска Толевска (1)
Елизабета ДојранлиеваЕлизабета Дојранлиева (1)
Томе КукановскиТоме Кукановски (1)
Миле СтојменовМиле Стојменов (1)
Бранислав ГлигоровБранислав Глигоров (1)
Златко ТрајаноскиЗлатко Трајаноски (1)
Васка АтанасоваВаска Атанасова (1)
Александар ЈовановАлександар Јованов (1)
Ана ЃорѓиевскаАна Ѓорѓиевска (1)
Марија ЛазаревскаМарија Лазаревска (1)
Маја ПетковскаМаја Петковска (1)
ЕДРОВСКА АЛЕКСАНДРАЕДРОВСКА АЛЕКСАНДРА (1)
Марија ЕдровскаМарија Едровска (1)
Горан ЕдровскиГоран Едровски (1)
даница павловскаданица павловска (1)
Дејан КарбинскиДејан Карбински (1)
Благоја ТагасовскиБлагоја Тагасовски (1)
Емилија СпировскаЕмилија Спировска (1)
Дарко РистовскиДарко Ристовски (1)
Дејан КржевДејан Кржев (1)
Висар ПалошиВисар Палоши (1)
Виктор МихајловВиктор Михајлов (1)
Антон ФајдигаАнтон Фајдига (1)
Пламенчо ГавровскиПламенчо Гавровски (1)
Мишко КоческиМишко Кочески (1)
Аслимоска Маркоска ЉупкаАслимоска Маркоска Љупка (1)
Зоран ШикалоскиЗоран Шикалоски (1)
Горан ПетровскиГоран Петровски (1)
Дивна ПенчиќДивна Пенчиќ (1)
Кире СекулоскиКире Секулоски (1)
Ристе РистовРисте Ристов (1)
Зоки СтојмировЗоки Стојмиров (1)