Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Предавање: Изложеност на АБ конструкции во современите урбани средини и сообраќајната инфраструктура, европски норми и практики за заштита на бетонските конструкции

Домашни
 Завршено пријавување
 
80
Датум: Четврток, 15 Ноември 2018 11:00

Локација: Сала за конференции во Комората

 1. 1. Основни причинители на оштетувања на АБ конструкции (~45 Минути)
 • Класификација на причинителите на оштетувања на конструкциите во согласност со Европските норми за санација и заштита на бетонски конструкции EN 1504
 • Класи на изложеност на бетонот во согласност со Европските норми за бетон EN 206-1
 • Препораки за дизајн на бетон во зависност од Класата на изложеност
 • Основни причинители на оштетувања на бетонските конструкции кај објектите во урбаните средини и објекти од патната инфраструктура (тунели, мостови, подземни конструкции, потпорни ѕидови, “Њу-Џерси” огради, пешачки патеки на мостови и др.)
  • Продор на вода
  • Дејство на мраз и соли
  • Карбонизација
 1. 2. Материјали и системи за заштита на АБ конструкции (~45 Минути)
 • Принципи за заштита на бетонските конструкции во согласност со Европските норми за санација и заштита на бетонски конструкции EN 1504
 • Анализа на практични примери на заштита на референтни бетонски објекти со примена на материјали од производната програма на АДИНГ АД, Скопје
 • Заштита на АБ секундарна подграда во тунели
 • Заштита на бетонските конструкции кај мостови и други надземни инфраструктурни конструкции
 • Заштита на подземни конструции
 • Заштита на пешачки патеки
 1. 3. Дискусија.


Предавачи
:
Д. Цеков Дипл Град Инж.
Н. Узунов Дипл Град Инж.

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
80
Телефон
+389 2 3222356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Магда ЈовчевскаМагда Јовчевска (1)
Славче ЗдравевСлавче Здравев (1)
Вероника МладеноваВероника Младенова (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Александар ЃорѓиевАлександар Ѓорѓиев (1)
Борис ТасевскиБорис Тасевски (1)
Стојче РадескиСтојче Радески (1)
М-р Маја Крстанова ЛотескаМ-р Маја Крстанова Лотеска (1)
Стефан ХаџиевскиСтефан Хаџиевски (1)
sasko manasievsasko manasiev (1)
Радица СолевскиРадица Солевски (1)
Анче ТрифуновАнче Трифунов (1)
Наташа АпостолоскаНаташа Апостолоска (1)
Васко ПетровскиВаско Петровски (1)
Стефан ОраческиСтефан Орачески (1)
Магдалена ПетковаМагдалена Петкова (1)
Методија ТомескиМетодија Томески (1)
Горан ЕдровскиГоран Едровски (1)
Татјана ЌосескаТатјана Ќосеска (1)
Сузана АрангеловскаСузана Арангеловска (1)
Јулијана СтојкоскаЈулијана Стојкоска (1)
Наце ГичевскиНаце Гичевски (1)
Даниела ИлиескаДаниела Илиеска (1)
Емил БундевскиЕмил Бундевски (1)
Наталија СтојановскаНаталија Стојановска (1)
Евгенија СтојкоскаЕвгенија Стојкоска (1)
Мирјана ДалановиќМирјана Далановиќ (1)
Изет ГубериниќИзет Губериниќ (1)
Виолета ЃорѓиевскаВиолета Ѓорѓиевска (1)
Владимир ТодороскиВладимир Тодороски (1)
Ана-Марија ВлинтоскаАна-Марија Влинтоска (1)
Илија АцескиИлија Ацески (1)
Марјан КоцевМарјан Коцев (1)
Маријан ШтрковМаријан Штрков (1)
Елена СтокуќаЕлена Стокуќа (1)
Ацо ЧаловскиАцо Чаловски (1)
Миле ЦоневМиле Цонев (1)
Сузана СимоновскаСузана Симоновска (1)
Љупчо МарковскиЉупчо Марковски (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Ѓорѓи СоколовскиЃорѓи Соколовски (1)
Милена Јосифоска-МилошескаМилена Јосифоска-Милошеска (1)
Елизабета Колик СоколовскаЕлизабета Колик Соколовска (1)
Благој ВржовскиБлагој Вржовски (1)
Ангела ПопоскаАнгела Попоска (1)
Трајче ЗафировТрајче Зафиров (1)
Горан ЈакимовскиГоран Јакимовски (1)
Љубомир ЈаневЉубомир Јанев (1)
Александар ЈаневАлександар Јанев (1)
Чедомир АнгеловскиЧедомир Ангеловски (1)
Љубица АнгеловскаЉубица Ангеловска (1)
Александар ЖуровскиАлександар Журовски (1)
Горан ТрајковиќГоран Трајковиќ (1)
Никола ТрахчевНикола Трахчев (1)
Иван КостадиновскиИван Костадиновски (1)
Тони АпостоловскиТони Апостоловски (1)
Александар ВасилескиАлександар Василески (1)
Драган СтамевДраган Стамев (1)
Гоце ПранговскиГоце Пранговски (1)
Мартин РадоешкиМартин Радоешки (1)
Александар СпировскиАлександар Спировски (1)
Винко ЈованчовВинко Јованчов (1)
Горан АнастасиескиГоран Анастасиески (1)
 Башким Пајазити Башким Пајазити (1)
Сребре ВеликичевскиСребре Великичевски (1)
Ивана НиколовскаИвана Николовска (1)
Марија ДојчиновскаМарија Дојчиновска (1)
Ванчо СтојчевскиВанчо Стојчевски (1)
Владо СавескиВладо Савески (1)
Стефан ДодевскиСтефан Додевски (1)
Атанас ТрајковскиАтанас Трајковски (1)
Дарко РистовскиДарко Ристовски (1)
Ристе РистовскиРисте Ристовски (1)
Дејан КржевДејан Кржев (1)
Предраг МиливојевикПредраг Миливојевик (1)
Сања БорнароваСања Борнарова (1)
Драган МилевскиДраган Милевски (1)
Сашо ПетровСашо Петров (1)
Висар ПалошиВисар Палоши (1)
Филип КалчоскиФилип Калчоски (1)