Cert Logo DAS 9001 web

 

Предавање: Зголемување на безбедноста на сообраќајот со избор на современи елементи на хоризонтална и вертикална сообраќајна сигнализација во услови на намалена видливост

 Registration Closed
 
72
Category
Домашни
Date
04 Dec 2019 11:00 - 13:00
Venue
Сала за коннференции во Комора ОАИ
Number of seats
80
Seats available
8
Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Почитувани,

КОАИ во рамките на своите надлежности потребно е да обезбеди континуирано стручно усовршување на своите членови.

Во рамките на работата на Одделението на сообраќајни инженери и во соработка со Здружението на сообраќајни инженери на Македонија, се организира настан со предавање на тема:

ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСТА НА СООБРАЌАЈОТ СО ИЗБОР НА СОВРЕМЕНИ ЕЛЕМЕНТИ НА ХОРИЗОНТАЛНА И ВЕРТИКАЛНА СООБРАЌАЈНА СИГНАЛИЗАЦИЈА ВО УСЛОВИ НА НАМАЛЕНА ВИДЛИВОСТ

Како предавачи на овој настан ќе бидат:

  • Александар Вајс, стручен соработник за материјали, Србија
  • Андрија Новаковиќ, инженер за примена на материјали во изработка на сообраќајна сигнализација, Србија

Интензивниот развој на современите технологии во последните години допринесе за нивна зголемена примена во областа на сообраќајната сигнализација. Употребата на нови материјали за хоризонтална и вертикална сообраќајна сигнализација посебно наменети за во услови со намалена видливост, начинот на нивното производство, видовите, квалитетот, препознавање и контрола преставува предизвик како за произведувачите така и за проектантите и изведувачите. Овие предавања треба да овозможат размена на искуства, можни решенија на практичните проблеми, препораки за употреба на барањата од Правилникот за сообраќајните знаци, опрема и сигнализација на патот и дефинирање на нивото на потребниот квалитет на нивната практична примена. Преку овие предавања и меѓусебната размена на искуства во оваа област и осознавање на можните решенија ќе се овозможи унапредување на знаењата и подигање нивото на стручност на сообраќајните инженери.

Предавањата ќе се одржат на ден 04.12.2019 год. (среда) со почеток во 11.00ч.

На секој учесник со ќе му се додели сертификат за континуирано стручно усовршување.

 
 

List of Participants

Дарко СпасеновскиДарко Спасеновски (1)
Saso SmiljanoskiSaso Smiljanoski (1)
Андон ПетровскиАндон Петровски (1)
д-р Оливера Петровскад-р Оливера Петровска (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Наум СимјановскиНаум Симјановски (1)
Николче СпасовскиНиколче Спасовски (1)
Цане ШокларовскиЦане Шокларовски (1)
Душко ПавловскиДушко Павловски (1)
Алелсандар НаумоскиАлелсандар Наумоски (1)
Зоран ГрујескиЗоран Грујески (1)
Александра Ангелковска ОгненоскаАлександра Ангелковска Огненоска (1)
Илија ОгненоскиИлија Огненоски (1)
Ељмир МустафаиЕљмир Мустафаи (1)
Мерита МустафаиМерита Мустафаи (1)
Марија Маленковска ТодороваМарија Маленковска Тодорова (1)
Зоран АндреевскиЗоран Андреевски (1)
Томе КукановскиТоме Кукановски (1)
Јован ХристоскиЈован Христоски (1)
Дијана МишковскаДијана Мишковска (1)
Александар ЃуровАлександар Ѓуров (1)
Маја МитрескаМаја Митреска (1)
Горан АнтовскиГоран Антовски (1)
Драгана ВасилевскаДрагана Василевска (1)
Александар ЗографскиАлександар Зографски (1)
Димитрија АпостоловскиДимитрија Апостоловски (1)
Ива Лозановска Ива Лозановска (1)
илија арсовилија арсов (1)
Горан ПрастовГоран Прастов (1)
Благојче БогдановскиБлагојче Богдановски (1)
Душко ИвановскиДушко Ивановски (1)
Данијела Спасиќ ТомовскаДанијела Спасиќ Томовска (1)
Александар ГалапчевАлександар Галапчев (1)
Миле СтојменовМиле Стојменов (1)
Јасмина Буневска-ТалевскаЈасмина Буневска-Талевска (1)
Златко ТрајаноскиЗлатко Трајаноски (1)
Марија ЃавочановаМарија Ѓавочанова (1)
Бојан ЈордановскиБојан Јордановски (1)
Ивица СтоиловскиИвица Стоиловски (1)
Атанас ТрајковскиАтанас Трајковски (1)
Ратка ПетроваРатка Петрова (1)
Ване ТрајановскиВане Трајановски (1)
Даниел МитевскиДаниел Митевски (1)
Лидија Марковиќ БогдановскаЛидија Марковиќ Богдановска (1)
Дуев СлободанДуев Слободан (1)
Мемет ЈонузиМемет Јонузи (1)
Ѓорги ПетровЃорги Петров (1)
Васка АтанасоваВаска Атанасова (1)
Марјан МладеновскиМарјан Младеновски (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Кристијан ТерзиоскиКристијан Терзиоски (1)
Македонка ИлиевскаМакедонка Илиевска (1)
Златко ПостоловЗлатко Постолов (1)
Драган РоманскиДраган Романски (1)
Горанчо ПетровскиГоранчо Петровски (1)
Дарко СтојановскиДарко Стојановски (1)
Даниела МиноваДаниела Минова (1)
Миле БиљановскиМиле Биљановски (1)
Винко ЈованчовВинко Јованчов (1)
Антон ФајдигаАнтон Фајдига (1)
Верица ДанчевскаВерица Данчевска (1)
Александар ПупковАлександар Пупков (1)
Јорго ОсманлиЈорго Османли (1)
Сузана Илиева АнгеловаСузана Илиева Ангелова (1)
Дејан ЗлатескиДејан Златески (1)
Дејан ЦветановскиДејан Цветановски (1)
Марјан ДобрескиМарјан Добрески (1)
Перо ВелковскиПеро Велковски (1)
Сања Мијалкова СудиклиеваСања Мијалкова Судиклиева (1)
Оливера БлажеваОливера Блажева (1)
Даниел ПавлескиДаниел Павлески (1)
Кирчо ГичевКирчо Гичев (1)

CALENDAR OF EVENTS

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

UPCOMING EVENTS

No upcoming event!

PAST EVENTS

29
Apr
Сала за конференции на Комора ОАИ
Date: 29 April 2020

24
Mar
Сала за конференции во Комора ОАИ
Date: 24 March 2020, 11:30

Visitors

Today121
This month482
Total455266

Комората е членка на Европскиот совет на инженерски комори

Комората е членка на Светската федерација на инженерски организации