Советување во врска со новиот Закон за урбанистичко планирање и системот е-урбанизам

Category
Домашни
Date
26 Mar 2020
Venue
Сала за конференции на Комора ОАИ
Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Советување за новиот Закон за урбанистичко планирање, со претставници од Министерството за транспорт и врски.

Агенда

11.00-12.30 - Новиот Закон за урбанистичко планирање – осврт кон измените во Законот и влијанието на измените на фелата

12.30-13.00 – Воочени проблеми во системот е-урбанизам, со предлози за нивно надминување

Модератор на настанот, д-р Жаклина Ангеловска, раководител на одделението на архитекти урбанисти

Гости на советувањето ќе бидат претставници од Министерството за транспорт и врски и од софтверската фирма која го изработи електронскиот систем е-урбанизам.