Информатор за активности на Комората

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Намалување на годишната чланарина во Комората поради Ковид-19

Pin It

banner odluka1

Насоки за примена на донесената одлука за времено намалување на годишната членарина за 50%:

  • Одлуката не подразбира рефундација на претходни уплати за членарина, туку се однесува само на уплати за членарина од донесувањето на одлуката на 27.2.2021 па до 28.2.2022 година.
  • Одлуката важи за 1 (една) годишна членарина, уплатена во гореспоменатиот период, и важи и за неактивните членови кои би го активирале членството во споменатиот период.

 

Пример 1: Доколку сте ја платиле членарината во Јануари 2021 година, за Вас ќе важи одлуката за намалена членарина во јануари 2022 година.

Пример 2: Доколку сте неактивен член, чија членарина е истечена во Јуни 2020 година (како пример), тогаш уплатата за членарина од Јуни 2020 до јуни 2021 е со стандардна висина од 3.075 денари, а уплатата за јуни 2021-јуни 2022 е со намалена висина од 1.538 денари.