Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Презентација на Алуконигштал Schüco

Домашни
Датум: Четврток, 28 Октомври 2021 14:00 - 15:00

Локација: ZOOM

Ве известуваме дека на 28 октомври 2021 година во 14:00 часот ќе се одржи презентација на Алуконигштал Schüco. 

Темите кои ќе бидат изложени се:

  • „Здравје”- вентилирање со истовремено постигање на акустичен комфор; заштита од вируси и бактерии; заштита од сонце и одблесоци; непречен достап до простории за деца, постари лица, лица со инвалидитет
  • „Безбедност”- безбедно ракување со прозорци и врати; заштита од провала и напад; заштита од пожар
  • „Интелигентно градење”- 3Д фасади; модуларни фасади за брзо монтирање; интернет алатки и платформи за интелигентно проектирање

Презентацијата ќе ја спроведе Ивана Цимешиќ, Магистер по архитектура во Универзитетот за архитектура, градежништво и геодезија - „УАСГ”, Софија. Од 2018 година е дел од македонското претставништво на интернационалната фирма АЛУКОНИГШТАЛ, насочена кон модерните тенденции на фасадните конструкции.

Информации за настанот:

Дата и час: 28 октомври 2021 година, во 14:00 часот
Место на настанот: ZOOM Платформа
Линк за РЕГИСТРАЦИЈА

Исто така, Ве информираме дека презентацијата ќе се пренесува во живо на Facebook страницата на Комората (https://www.facebook.com/komoraoai).

 

E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.