Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Меѓународен архитектонски конкурс New Spatial Reality of Cities Post-Covid 19

Домашни
Датум: Среда, 17 Ноември 2021 10:00 - 11:00

Локација: ZOOM

Ни причинува задоволство да Ве поканиме на доделувањето на наградите на меѓународниот архитектонски конкурс New Spatial Reality of Cities Post-Covid 19 кој ќе се одржи во среда, 17.11.2021 година со почеток во 10 часот, организиран како онлајн настан на Zoom платформата.

Проектантскиот предизвик на меѓународниот архитектонско-урбанистички конкурс „Новата просторна реалност на градовите пост Ковид-19“ е да се замисли новата просторна и општесвена реалност на градовите во светот, да се истражат нови концепти или да се преиспитаат постоечките концепти во архитектонското проектирање и урбанистичкото планирање кои потврдуваат дека се застарени во пост Ковид-19 општеството, а на моменти и опасни поради нивната неможност да обезбедат безбедна основа за задоволување на основните човекови потреби и активности. Меѓународниот архитектонско-урбанистички конкурс „Новата просторна реалност на градовите пост Ковид-19“ промовира нови, иновативни и радикални просторни парадигми и проектантски концепти во архитектурата и урбанистичкото планирање кои ќе бидат основа за поширока дебата за иднината на живеењето во градовите во периодот после пандемијата од Ковид-19 вирусот, период кој ќе биде обликуван пред се од правилата и логиката на новата био-политичка парадигма.

Организатори на конкурсот се Архитектонски факултет Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и Комора на овластени архитекти и овластени инженери на РСМ.

AWARD CEREMONY - International Architecture Competition - THE NEW SPATIAL REALITY OF CITIES POST - COVID19
Time: Nov 17, 2021 10:00 AM Sarajevo, Skopje, Zagreb
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/85321911263
Meeting ID: 853 2191 1263

 

E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.