Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Стручна дискусија на тема: „Регулирање на градењето во градски јадра прогласени за споменички целини“

Домашни
Датум: Петок, 10 Декември 2021 11:00

Во рамки на своите активности, Комората на овластени архитекти и овластени инженери заедно со Националниот комитет на Меѓународниот совет за споменици и локалитети – ИКОМОС Македонија организираат стручна дискусија на тема: „Регулирање на градењето во градски јадра прогласени за споменички целини“ што ќе се одржи на 10.12.2021 година, со почеток од 11:00 часот. Дискусијата ќе има студија на случај - Старо градско јадро во Битола. 

Комората во своите идни активности планира организирање на слични настани за останатите градски јадра во државата кои се прогласени за споменички целини. 

Во рамки на настанот предвидена е стручна дискусија на која учество ќе земат експерти и говорници, релевантни за темата.

Настанот ќе биде пренесуван во живо на Facebook страната на Комората.

 

E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.