Континуирана професионална едукација

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Архитектонското проектирање во Велика Британија, како одговор на промените

Едукација
Датум: 24 Мар 2020 11:30

Локација: Сала за конференции во Комора ОАИ

Презентација ќе овозможи запознавање со принципите на организација на градежништвото како дејност и особено на архитектонската струка во Велика Британија од аспект на образование, стручна обука, овластувања и стручно поврзување.  Дополнително ќе се даде преглед на актуелните состојби во доменот на градежништвото и архитектонско проектирање вклучително со вообичаените модели за реализација на градежните проекти, одговорноста, надоместот за стручните услиги како и работните услови за вработените во доменот на архитектурата.  Овие аспкети ќе се разгледаат низ призмата на континуираните промени во рамките на дејноста и пошироко, а како последица на локалните и глобалните процеси.  Во рамките на презентацијата ќе се укаже и на стратегиските определби и насоки за надминување на последиците од глобаните климатски промени, а како одговор на прогласената вонредна состојба и обидот за очувување на системите коишто го подржуваат животот на Земјата.

Проф. д-р. Владимир Б Ладински, е регистриран архитект во Велика Британија со долгогодишно работно искуство во струката како во приватниот така и во јавниот сектор во доменот на образовни, културни, деловни, и специјализирани станбени објекти вклучително со адаптации и доградби на заштитени објекти од градителското наследство.  Покрај стручната тој е вклучен и во наставно-научна дејност во доменот на одржливото проектирање.  Проекти на коишто работел се добитници на повеќе награди и признанија во Велика Британија.

 

Телефон
02 3 222 356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.