Дисциплинска Комисија

Pin It

 

 

Собранието на Комората на овластени архитекти и овластени инженери на Република Македонија ги избра следните членови на Комората за членови на дисциплинската комисија на Комората:

  • Сашо Блажевски, претседател на дисциплинската комисија,
  • Христинка Матоска, заменик претседател
  • Влатко Иванов, член
  • Андон Петровски, член
  • Игор Никодинов, заменик член
  • Д-р Влатко Коробар, заменик член
  • Шабан Алиу, заменник член

Согласно Статутот на Комората, мандатот на членовите на дисциплинската комисија изнесува 2 години, односно завршува на 25.2.2019 година. Членовите на дисциплинската комисија и нивните заменици имаат право на повторен избор. 

 

РЕШЕНИЈА ОД ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТАПКИ

#ГодинаИме и презимеМеркаВреметраењеПочеток на меркатаРешениеСтатус
12017Димче ИвановскиНе постои основ за дисциплинска меркаД3-2017Правосилна
22017Владко СпасовОпоменаНеопределеноД1-2017Правосилна
32017Ѓорѓи ЧулевОдземање на овластување1 година03.7.2017Д2-2017Управен суд
42016Божидар АлексовскиНе потои основ за дисциплинска меркаД1-2016Правосилна
52015Вангел ТркаљановОдземање на овластување7 годиниД1-2015Управен суд
62015Јане ИвановскиНе потои основ за дисциплинска меркаД2-2015Правосилна