Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Фасадно инженерство и еволуција кон напредни градежни обвивки

Домашни
Датум: Четврток, 17 Октомври 2019

Локација: Сала за конференции во Комората

Тема на презентацијата ќе биде еволуцијата на фасадното инженерство во текот на изминатите 30 години во Европа. Фасадното инженерство се развива многу брзо и стана многу повеќе од чист структурен инженеринг, сега се занимава и со термичкото однесување и ризикот од кондензација на градежната обвивка. Софтверот за дизајн им дава на архитектите алатка со која можат да ги исполнат своите најлуди соништа, БИМ пристапот станува стандарден начин за градење на најсложените проекти, одржливиот дизајн стана тренд заедно со зелените ознаки, енергетските перформанси на зградите, технологијата на стаклени производи и другите материјали напредуваат, обвивки за напредни згради во паметни градови, ...
 
Презентацијата треба да даде преглед на тоа како архитектите, градежните инженери и дизајнерските бироа ќе треба да соработуваат, а градежните инженери треба да бидат во можност да се специјализираат и да се прилагодат на оваа брза движечка еволуција во рамките на фасадите.
 
Целта на презентацијата е привлекување на луѓе кои се заинтересирани за фасадното инженерство и кои се подготвени да градат знаење за ова во Македонија.

Предавач ќе биде Philip WILLEMS од компанијата Willems Building & Engineering од Белгија.

Информации:

  • Презентацијата ќе се одвива на англиски јазик.
  • Регистрацијата за настанот ќе биде отворена на почетокот на месец октомври.

 

Телефон
+389 2 322 356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.