Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Урбанизмот во Република Македонија низ делата на архитект Рафаил Влчевски – опус на над 50 годишно работно искуство

Домашни
 Завршено пријавување
 
72
Датум: Вторник, 05 Февруари 2019 12:00

Локација: Сала за конференции во Комората

На стручниот семинар ќе бидат изложени дела од урбанистот Рафаил Влчевски, еден од доајените на урбанистичкото планирање на овие простори, поранешен директор на Заводот за урбанизам и архитектура на Град Скопје и добитник на наградата од Комората за 2018 година, именувана Проф. Борис Чипан.

Влчевски се вбројува во градителите на ново Скопје. Активно учествувал во изготвување на урбанистичките планови за град Скопје заедно со екипите на Доксијадес од Атина и Полсервис од Варшава, на ГУП 1964/65 година и ОУП-Скопје од 1985 година. Бил раководител на работниот тим за изготвување на Нацрт-планот за градот Скопје 2002- 2020 година. Учествувал на повеќе анонимни архитектонско-урбанистички конкурси на кои бил 14 пати првопласиран.

Семинарот ќе го отвори Раководителот на одделението на урбанисти и планери при Комората, со кратко излагање за системот на урбанистичко планирање во Република Македонија пред нејзиното осамостојување.

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
72
Телефон
+389 2 3222 356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Дејан ЈуракДејан Јурак (1)
Кирил ЦековКирил Цеков (1)
Виктор МихајловВиктор Михајлов (1)
Весна Цветановска ИвиќВесна Цветановска Ивиќ (1)
СежанаНиколоваСежанаНиколова (1)
Меланија КалајџискаМеланија Калајџиска (1)
Aндреј МаневAндреј Манев (1)
Даниела ХаурдиќДаниела Хаурдиќ (1)
Гордана Караѓуле РистескаГордана Караѓуле Ристеска (1)
Снежана ЈовановскаСнежана Јовановска (1)
Снежана ДомазетовскаСнежана Домазетовска (1)
Нона ЃорѓиоскаНона Ѓорѓиоска (1)
Лидија АндреевскаЛидија Андреевска (1)
Јане СтојаноскиЈане Стојаноски (1)
Наташа Влчевска СавиќНаташа Влчевска Савиќ (1)
Нина РистоскаНина Ристоска (1)
Марина Стојмановска СтојчевскаМарина Стојмановска Стојчевска (1)
Ана ПоповскаАна Поповска (1)
Ана ЃорѓиевскаАна Ѓорѓиевска (1)
Елена ПавловскиЕлена Павловски (1)
Маја ПетковскаМаја Петковска (1)
Иван НиколовскиИван Николовски (1)
Ивица КрстевскиИвица Крстевски (1)
Александр ПетровскиАлександр Петровски (1)
Христинка МатоскаХристинка Матоска (1)
Биљана ПетроваБиљана Петрова (1)
Билјана ЈакимовскаБилјана Јакимовска (1)
Мишко РалевМишко Ралев (1)
Христина МерункаХристина Мерунка (1)
Викторија Будимовска СкаричеваВикторија Будимовска Скаричева (1)
Цветанка КотевскаЦветанка Котевска (1)
Никола СтакиновНикола Стакинов (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Галабинка ХристовскаГалабинка Христовска (1)
Наташа ЧирковНаташа Чирков (1)
Марија Капевска ЗафировскаМарија Капевска Зафировска (1)
Симона НешовскаСимона Нешовска (1)
Анета ВелковскаАнета Велковска (1)
Благица АндоноскаБлагица Андоноска (1)
Соња КасапоскаСоња Касапоска (1)
Розита НиколовскаРозита Николовска (1)
Емилија ЈовескаЕмилија Јовеска (1)
Снежана ЈовескаСнежана Јовеска (1)
Јорданка СтоименоваЈорданка Стоименова (1)
Македонка ТодороваМакедонка Тодорова (1)
Марија ЈакимоскаМарија Јакимоска (1)
Љиљана СутоглуЉиљана Сутоглу (1)
Ернест БеќириЕрнест Беќири (1)
Никола СпиркоскиНикола Спиркоски (1)
Елена ЗлатескаЕлена Златеска (1)
Иван ПетровскиИван Петровски (1)
Катерина СпиркоскаКатерина Спиркоска (1)
Атанас РистескиАтанас Ристески (1)
Лазар ДимовЛазар Димов (1)
Бранко НешкоскиБранко Нешкоски (1)
Katerina PetrushevskaKaterina Petrushevska (1)
Светлана КамчеваСветлана Камчева (1)
Александра МладеновиќАлександра Младеновиќ (1)
Ангел СитновскиАнгел Ситновски (1)
Љупчо БалкоскиЉупчо Балкоски (1)
Ана РафаиловскаАна Рафаиловска (1)
Ванѓел ДуновскиВанѓел Дуновски (1)
Соња НаковскаСоња Наковска (1)
Александра СиљаноскаАлександра Сиљаноска (1)
Душанка ПоповаДушанка Попова (1)
ЛАДИСЛАВ ПФАЈФЕРЛАДИСЛАВ ПФАЈФЕР (1)
Мери БајлозоваМери Бајлозова (1)
Анче Димитриевска ТолевскаАнче Димитриевска Толевска (1)
Цветанка МаркушоскаЦветанка Маркушоска (1)
Стефан ЛазаревскиСтефан Лазаревски (1)
Елизабета ДојранлиеваЕлизабета Дојранлиева (1)
Катерина НиколовскаКатерина Николовска (1)