×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Pin It

Tрадиционалната манифестација „Инженерски прстен” која е во организација на Инженерската институција на Македонија и Комората на овластени архитекти и овластени инженери, а под покровителство на Претседателот на Република Македонија, претставува поттик за изучување на инженерството и придонес за формирање на квалитетен инженерски подмладок, компатибилен со развиените земји. Ова признание се доделува секоја година, почнувајќи од 2004 година го добиваат најдобрите дипломирани студенти кои ги негуваат инженерските дисциплини.

Добитници на признанието за 2023 година се:

Елена Настеска Архитектонски факултет, УКИМ
Димитар Гошев Градежен факултет, УКИМ
Моника Шаревска Машински факултет, УКИМ
Вероника Стојановска Технолошко-металуршки факултет, УКИМ
Бојан Софрониевски Факултет за електротехника и информациски технологии, УКИМ
Симона Цветковска Факултет за земјоделски науки и храна, УКИМ
Милена Трајаноска Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, УКИМ
Ники Петрески Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг, УКИМ
Ева Ристова Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер, УКИМ
Антонио Андоновски Природно математички факултет, УКИМ
Ана Михаиловска Факултет за природни и технички науки, УГД
Сара Петковска Технички факултет Битола, УКЛО

 

Добитници на признанието за 2022 година се:

Ана Јанкуловска Архитектонски факултет, УКИМ
Ана Тодорова Градежен факултет, УКИМ
Стефани Јосифовска Машински факултет, УКИМ
Небојша Левковски Технолошко-металуршки факултет, УКИМ
Наум Димитриески Факултет за електротехника и информациски технологии, УКИМ
Дамјан Петровски Факултет за земјоделски науки и храна, УКИМ
Андреј Миловановиќ Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, УКИМ
Бисера Доневска Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг, УКИМ
Блерина Зендели Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер, УКИМ
Теодора Петкоска Природно математички факултет, УКИМ
Стојче Речаноски Електротехнички факултет, УГД
Марија Стојаноска Технички факултет Битола, УКЛО

 

Досегашни добитници на признанието „Инженерски прстен”:

2021  
Марија Петрова Архитектонски факултет, УКИМ
Дејан Геговски Градежен факултет, УКИМ
Маја Шаревска Машински факултет, УКИМ
Моника Фиданчевска Технолошко-металуршки факултет, УКИМ
Методија Буцевски Факултет за електротехника и информациски технологии, УКИМ
Анита Близнаковска Факултет за земјоделски науки и храна, УКИМ
Јована Добрева Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, УКИМ
Елена Соколевска Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг, УКИМ
Ана-Марија Стаменкоска Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер, УКИМ
Елена Стефова Природно математички факултет, УКИМ
Марија Грујоска Факултет за природни и технички науки, УГД
Марија Наумоска Технички факултет Битола, УКЛО


2020
 
Христина Мијалчева Архитектонски факултет, УКИМ
Ивана Петровска Градежен факултет, УКИМ
Васко Чангоски Машински факултет, УКИМ
Ива Димитриевска Технолошко-металуршки факултет, УКИМ
Виктор Рудан Факултет за електротехника и информациски технологии, УКИМ
Маја Голубова Факултет за земјоделски науки и храна, УКИМ
Божидар Стеваноски Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, УКИМ
Аријана Андријевска Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг, УКИМ

2019
 
Сања Аврамоска Архитектонски факултет, УКИМ
Кристина Хаџиевска Градежен факултет, УКИМ
Даниел Максимовски Машински факултет, УКИМ
Даниела Иванова Технолошко-металуршки факултет, УКИМ
Тамара Георгиевска Технолошко-металуршки факултет, УКИМ
Стефан Аговски Факултет за електротехника и информациски технологии, УКИМ
Андреј Наумовски Факултет за електротехника и информациски технологии, УКИМ
Даниела Бошкова Факултет за земјоделски науки и храна, УКИМ
Мартин Миленкоски Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, УКИМ
Теодора Петреска Факултет за природни и технички науки, УГД Штип
Благој Шурбевски Шумарски факултет, УКИМ

2018
 
Петар Тонковиќ Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство
Никола Цветковски Факултет за електротехника и информациски технологии
Александар Ѓерасимовски Машински факултет
Ангелина Стаматоска Факултет за земјоделски науки и храна
Жаклина Анѓелковска Архитектонски факултет
Мартин Стојчевски Технолошко-металуршки факултет
Кристијан Цокоски Шумарски факултет
Павел Илоски Факултет за природни и технички науки
Ивана  Велевска Технички факултет Битола

2017
 
Игор Петровски ФИНКИ
Леарт Таравари Градежен факултет УКИМ
Младен Димовски Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Тамара Митева Машински факултет УКИМ
Моника Стојанова Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Есра Иљази Архитектонски факултет УКИМ
Јовица Грковски Технолошко металуршки факултет УКИМ
Делфина Георгиева Технолошко технички факултет УГД Штип
Ѓуллер Абдула Универзитет за информатички науки и технологии Св. Апостол Павле Охрид
Христијан Ристевски Технички факултет УКЛО
Јорданка Чанева Градежен факултет УКИМ

2016
Лилјана Јованчо Димевска Архитектонски факултет УКИМ
Ивана Зоран Недевска Градежен факултет УКИМ
Ивона Тони Павловска ФДТМЕ
Иван Петар Василески Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Николина Драган Шутиноска Технички факултет УКЛО
Мери Винко Жаја Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Филип Китан Стојановски ФИНКИ
Арти Решат Ќормемети Машински факултет УКИМ
Игор Благоја Талески Факултет за природни и технички науки УГД Штип
Мартина Стојанче Бошковска Технолошко металуршки факултет УКИМ
Ивана Сашо Николоска Шумарки факултет УКИМ
Викторија Тони Митрева Електротехнички факултет УГД Штип

2015
Кристијан Руневски Градежен факултет УКИМ
Петар Моштановски Шумарки факултет УКИМ
Наталија Најдова ФИНКИ
Лидија Лазовска Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер
Анџела Мишиќ Технолошко металуршки факултет УКИМ
Гордан Витевски Архитектонски факултет УКИМ
Анита Поповска Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Паулина Грнарова Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Игор Поповски Технички факултет УКЛО
Драган Сиљаноски Факултет за информатика и комуникациски технологии Битола
Емилија Дуковска Технолошко-технички факултет Велес, Св. К.Охридски Битола
Катерина Петровска Факултет за биотехнички науки Битола
Деспина Јаневска Факултет за природни и технички науки УГД Штип
Адријана Коцева Факултет за информатика при Универзитет „Гоце Делчев“- Штип
Сања Сандева Технолошко-технички факултет Штип
Драгица Мицовска Електро-технички факултет Штип
Зорица Лелова Земјоделски факултет на Универзитет "Гоце Делчев" Штип 
Мерита Каса Државен универзитет во Тетово

2014
Ристо Анастасов Градежен факултет УКИМ
Синиша Митаноски Шумарки факултет УКИМ
Благој Атанасовски ФИНКИ
Марко Костоски Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер УКИМ
Александра Саракимова Технолошко металуршки факултет УКИМ
Елина Филева Архитектонски факултет УКИМ
Божанка Ристова Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Катерина Смиљковиќ Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Огнен Тутески Машински факултет УКИМ
Јасмина Трпеска Машински факултет УКИМ
Ана Велева Технички факултет УКЛО
Сандра Ѓорѓиева Факултет за природни и технички науки УГД Штип
Ана Љуботенска   Факултет за информатика УГДШ

2013
Диме Јанчев Технолошко металуршки факултет УКИМ
Игор Кулев Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Ивана Велиновска Градежен факултет УКИМ
Благица Трајческа Машински факултет УКИМ
Марина Најдоска Архитектонски факултет УКИМ
Влатко Пешначки Шумарки факултет УКИМ
Дана Ужевска Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Марија Стојовска Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер УКИМ
Дарко Мартиновиќ ФИНКИ
Александар Стојковски Технички факултет УКЛО

2012
Ирена Ристовска Архитектонски факултет УКИМ
Бојан Пеливаноски Градежен факултет УКИМ
Петар Крстевски Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Никола Трајковски Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Таско Смилески Машински факултет УКИМ
Тина Коцова Технолошко металуршки факултет УКИМ
Ева Думкова Технички факултет УКЛО
Јорданка Николова Факултет за рударство, геологија и политехника – Штип
Стојанче Панов Факултет за информатика УГД Штип
Сања Величковска Шумарки факултет УКИМ
Теа Бошковска Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер УКИМ
Бојана Котеска ФИНКИ

2011
Марија Милошевска Архитектонски факултет УКИМ
Симона Марковска Градежен факултет УКИМ
Александра Каневче Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Соња Бачева Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Елеонора Ангеловска Машински факултет УКИМ
Елена Камчева Технолошко металуршки факултет УКИМ
Бојан Митровски Технички факултет УКЛО
Трајче Бошевски Факултет за природни и технички науки УГД Штип
Марија Смилјановска Шумарки факултет УКИМ

2010
Елена Пазарџиевска Архитектонски факултет УКИМ
Цветанка Филипова Градежен факултет УКИМ
Стојан Трајановски Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Катaрина Тројачанец Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Марија Мирчевска Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Јована Јованова Машински факултет УКИМ
Филип Здравески Машински факултет УКИМ
Стефан Кувенџиев Технолошко металуршки факултет УКИМ
Елизабета Делиоска Технички факултет УКЛО
Ванчо Аџиски Факултет за природни и технички науки УГД Штип
Јасмина Палашевска Шумарки факултет УКИМ

2009
Ѓорѓи Маџаров Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Миле Орешковиќ Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Марјан Џидров Машински факултет УКИМ
Дејан Илиевски Шумарки факултет УКИМ
Снежана Цветковска Технички факултет УКЛО
Лилјана Божиновска Градежен факултет УКИМ
Катерина Почепова АФ
Катица Панзевска ФЗНХ
Игор Мицовски ТМФ
Александар Крстев ФРГПШ

2008
Кире Триводалиев Факултет за електротехника и информациски технологии УКИМ
Бојан Јованоски Машински факултет УКИМ
Бојан Симовски Шумарки факултет УКИМ
Зоран Трпески Технички факултет УКЛО
Гоце Тасески Градежен факултет УКИМ
Бранислава Ѓорѓевиќ Архитектонски факултет УКИМ
Катерина Банџо Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Емилија Тошиќ Технолошко металуршки факултет УКИМ

2007
Никола Стакинов Архитектонски факултет УКИМ
Дарко Наков Градежен факултет УКИМ
Катерина Ташкова Електротехнички факултет УКИМ
Симеон Милевски Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Мите Томов Машински факултет УКИМ
Тијана Калајџиева Технолошко металуршки факултет УКИМ
Михаел Кашовски Технички факултет УКЛО
Марјан Делипетров Факултет за рударство, геологија и политехника – Штип
Драгица Ѓуровска Шумарки факултет УКИМ

2006
Јасна Стефановска Архитектонски факултет УКИМ
Стевчо Митовски Градежен факултет УКИМ
Иван Чорбев Електротехнички факултет УКИМ
Тања Мициќ Факултет за земјоделски науки и храна УКИМ
Кристина Јакимовска Машински факултет УКИМ
Елена Томовска Технолошко металуршки факултет УКИМ
Биљана Цветановска Технички факултет УКЛО
Александра Димитриевска Шумарки факултет УКИМ

2005
Емилија Софеска Архитектонски факултет УКИМ
Александра Златеска Градежен факултет УКИМ
Соња Филипоска Електротехнички факултет УКИМ
Звезда Богевска Земјоделски факултет УКИМ
Даме Димитровски Машински факултет УКИМ
Јелена Остојиќ Технолошко металуршки факултет УКИМ
Никола Мијаковски Технички факултет УКЛО
Валентина Стојчева Градежен факултет УКИМШ
Глигорчо Радински Шумарки факултет УКИМ
Димитрија Сековски ИСИЖС

2004
Ана Ивановска Архитектонски факултет УКИМ
Блерим Бајрами Градежен факултет УКИМ
Марија Ефнушева Електротехнички факултет УКИМ
Билјана Стојковска Земјоделски факултет УКИМ
Александар Костиќ Машински факултет УКИМ
Дејанчо Ѓеоргиев Технолошко металуршки факултет УКИМ
Весна Нечовска Технички факултет УКЛО
Далиборка Ристевска Шумарки факултет УКИМ
Александар Ивановски Интердисциплинарни студии по инжинерство на животна средина