×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Pin It

Согласно Правилникот од Министерството за транспорт и врски, може да се продолжаи само она овластување 
чија важност истекува не повеќе од 30 дена од денот на поднесување на ова барање.

  • Барање за продолжување на овластување, поднесува активен член на Комората без долгови за членарина,
  • Во прилог на барање доставувам и потврда (уплатница ПП 10) за уплата од 300 денари по овластување (значи за две овластувања се плаќа 600 денари),
  • Уплатница ПП 10 | Жиро сметка: 250 001 002 332 248 | Шпаркасе Банка,
  • Примач: Комора на овластени архитекти и овластени инженери
Забелешка: Годишната членарина во Комората 2012 година изнесувала 4.920,00 ден. (80 евра)

 

БАРАЊА ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ОВЛАСТУВАЊЕ 

word icon Барање за продолжување на овластувањето
Големина: 488 KB | Тип: DOCX документ
word icon Барање за продолжување овластување / издавање Потврда за вршење на стручна ревизија на планска документација
Големина: 109 KB | Тип: DOCX документ
word icon Барање за продолжување овластување за изработка на урбанистичка планска документација
Големина: 109 KB | Тип: DOCX документ

ПРАВИЛНИК И БАРАЊЕ ЗА МИРУВАЊЕ НА ЧЛЕНСТВО ВО КОМОРАТА 

pdf icon Правилник за мирување на членството во Комората
Големина: 1.399 KB | Тип: PDF документ
pdf icon Барање за мирување на членството во Комората
Големина: 148 KB | Тип: PDF документ

Пример уплатница ПП 10 за продолжување овластување

Nalog PP10