Дисциплинска Комисија

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Pin It

Собранието на Комората на овластени архитекти и овластени инженери на Република Македонија, на седница одржана на 15.06.2021 година, ги избра следните членови на Комората за членови на дисциплинската комисија на Комората:

1) Горан Едровски, Претседател
2) Сашо Блажевски, Потпретседател
3) Васко Стевоски, Член
4) Драган Ѓорѓевиќ, Член
5) Спасен Ѓорѓевски, Заменик член
6) Марина Стојмановска, Заменик член

Согласно Статутот на Комората, мандатот на членовите на дисциплинската комисија изнесува 2 години, односно завршува на 15.06.2023 година. Членовите на дисциплинската комисија и нивните заменици имаат право на повторен избор. 

 

РЕШЕНИЈА ОД ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТАПКИ

#ГодинаИме и презимеМеркаВреметраењеПочеток на меркатаРешениеСтатус
12017Димче ИвановскиНе постои основ за дисциплинска меркаД3-2017Правосилна
22017Владко СпасовОпоменаНеопределеноД1-2017Правосилна
32017Ѓорѓи ЧулевОдземање на овластување1 година03.7.2017Д2-2017Управен суд
42016Божидар АлексовскиНе потои основ за дисциплинска меркаД1-2016Правосилна
52015Вангел ТркаљановОдземање на овластување7 годиниД1-2015Управен суд
62015Јане ИвановскиНе потои основ за дисциплинска меркаД2-2015Правосилна