Континуирана професионална едукација

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Вебинар 1: BIM Интеграција - предности и практики на BIM - ориентирана средина

Едукација
Датум: 26 Ное 2020 18:00

Локација: Microsoft Teams

Kако една од најперспективните методологии кои се појавуваат во градежната индустрија, BIM (Building Information Modeling) го претставува следниот еволутивен чекор во компјутерски помогнатото проектирање.
Kористeјќи ги потенцијалите на дигитализацијата, BIM е основан врз колаборативни, синхронизирани и јасно-дефинирани методологии со кои се стреми да одговори на главните предизвици присутни во градежништвото: време, средства, организација.

Во овој дводелен вебинар, ја разгледуваме имплементацијата и реализацијата на BIM-ориентираната средина преку веќе усвоени практики во градежната индустрија.

Првото предавање „BIM Интеграција - предности и практики на BIM - ориентирана средина" водено од Д-р. Добре Николовски дипл.инж.арх., ги разгледуваме концептите, придобивките, имплементацијата и иднината на BIM системите во рамки на светот и градежната индустрија.
Д-р Добре Николовски е раководител на институтот за графички комуникации и професор по група предмети од доменот на компјутерски помогнато проектирање при Архитектонски факултет - Скопје.

Првиот вебинар ќе се одржи на:
26.11.2020 год. (четврток) во 18:00 часот, „BIM Интеграција - предности и практики на BIM - ориентирана средина" , линк до вебинарот

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Smart Solutions - Skopje, Macedonia
tel./ fax: + 389 2 277-7383, 277-7244

 

Телефон
071 204-349
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.