Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Вебинар Road Reconstruction Design and BIM data

Едукација
Датум: 22 Сеп 2022 10:00

Локација: он-лајн

Реконструкциите на патиштата се една од најчестите задачи во проектирањето на патиштата. За таа цел, CGS LABS разви неколку специјализирани алатки кои го забрзуваат и автоматизираат процесот на проектирање на реконструкција на патишта и ви помагаат при подготовка на проект усогласен со БИМ.

Во овој вебинар, ќе биде прикажан работниот тек за ефикасно реконструкција на пат користејќи точки за истражување или облак од точки. Ќе бидат демонстрирани алатките во софтверот CGS Labs „PLATEIA за дизајн на патишта“ кои можете да ги користите за да го креирате вашиот проект.

Опфатени теми:

- Подготовка на податоци: Увоз и уредување на анкетни точки, точка облак.
- Дефиниција за порамнување: Создавање (најдобро одговара) порамнување врз основа на постоечки податоци.
- Дефиниција на лента: Дефиниција на постоечки рабови на патот.
- Алатка за реконструкција: Дефиниција на профил, точки за реконструкција и алатки за уредување.
- Суперелевации: Користење на прекриени попречни оски или 3D полилинии за да се дефинираат постоечките суперелевации.
- Пресеци - 3D модел - BIM модел: Создавање на 3D модел врз основа на пресеци и изработка на BIM модел со приложени множества својства.

Предавањата ќе бидат на англиски јазик и потребна е регистрација (ЛИНК за РЕГИСТРАЦИЈА)