Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Предавање на тема модернизација на железници - Србија

Едукација
 Завршено пријавување
 
70
Датум: 06 Окт 2022 13:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Почитувани колеги, членови на Одделението на градежни инженери, Одделението на сообраќајни инженери и Одделението на електроинженери,

На 6 октомври 2022 година, со почеток во 13 часот, во просториите на Комората ОАИ организира предавање на тема „Модернизација и реконструкција на пругата Белград-Будимпешта на територија на Република Србија-ЕТЦС-ниво 2 (European Train Operation Control System).

Предавањето ќе го одржи колегата Милан Јанкулоски, надзорен инженер за сигнално-сигурносните постројки на железницата.

Презентацијата се однесува на проектот „Брза пруга Беолград-Нови Сад“, како и на соработката со двете водечки кинески компании од областа на сигналните и телекомуникациските системи CRSC и HUAWEI и нивната улога во проектот. Презентацијата содржи три главни сегмента на брзата пруга: градежен дел, сигнално сигурносен и телекомуникациски дел, како и делот на активирање со верификација и сертификација на системите од страна на NoBo. Подетален осврт во презентацијата е даден на сигналните, телекомуникациските системи и системот GSM-R.

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
70
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Анета Мицеска ЦветковскаАнета Мицеска Цветковска (1)
Влатко СаздовВлатко Саздов (1)
Aleksandar SpirovskiAleksandar Spirovski (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Томе КукановскиТоме Кукановски (1)
Горанчо ИгновГоранчо Игнов (1)
БОРЧЕ ГАЛЕВСКИБОРЧЕ ГАЛЕВСКИ (1)
Дејан КарбинскиДејан Карбински (1)
Ивана МиланковаИвана Миланкова (1)
Сузана ДавидовскаСузана Давидовска (1)
Андон ПетровскиАндон Петровски (1)
Александар ПетрушевскиАлександар Петрушевски (1)
Марјан АрсовскиМарјан Арсовски (1)
Верче ТрајчеваВерче Трајчева (1)
Наталија СтојановскаНаталија Стојановска (1)
Драгица Устапетрова АтанасоваДрагица Устапетрова Атанасова (1)
Сашо СмилјаноскиСашо Смилјаноски (1)
Васко СтевоскиВаско Стевоски (1)
Ристе РистовРисте Ристов (1)
Ивона НедевскаИвона Недевска (1)
Aleksandar StanojlovicAleksandar Stanojlovic (1)
Зоран РистовЗоран Ристов (1)
Зорица ДесоскаЗорица Десоска (1)
Александар Анѓушев Александар Анѓушев (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Маја НаумовскаМаја Наумовска (1)
Драган СтамевДраган Стамев (1)
Зоран ЧонаЗоран Чона (1)
Nikola JankulovskiNikola Jankulovski (1)
Горан АнастасиескиГоран Анастасиески (1)
Ванчо ЧучуковскиВанчо Чучуковски (1)
Тони ЛазаровТони Лазаров (1)
Наташа АпостолоскаНаташа Апостолоска (1)
Башким ПајазитиБашким Пајазити (1)
Андреј МатевскиАндреј Матевски (1)
Александар ЃорѓиевАлександар Ѓорѓиев (1)
Наки КостовНаки Костов (1)
Весна Николиќ ОгњеновиќВесна Николиќ Огњеновиќ (1)
Осман ЉокиОсман Љоки (1)
Јордан  Шијаков Јордан Шијаков (1)
Маја ВитановаМаја Витанова (1)
м-р Дарко Спасеновским-р Дарко Спасеновски (1)
Ламбро КарчицкиЛамбро Карчицки (1)
Наум МаневскиНаум Маневски (1)
Наце ГичевскиНаце Гичевски (1)
Благојче ТрпевскиБлагојче Трпевски (1)
Лидија ЗафировскаЛидија Зафировска (1)
Дејан КржевДејан Кржев (1)
Милан ЈанкулоскиМилан Јанкулоски (1)
Рената БошковскаРената Бошковска (1)
Петар СпасовскиПетар Спасовски (1)
Гоце ДеловГоце Делов (1)
Ристе МитевскиРисте Митевски (1)
Игор ТоневИгор Тонев (1)
Mirjana DalanovikjMirjana Dalanovikj (1)
Благица МанасиеваБлагица Манасиева (1)
Мирјана МијалковиќМирјана Мијалковиќ (1)
Ѓорѓи ГошевЃорѓи Гошев (1)
Игор Крстев Игор Крстев (1)
Ванчо СтојчевскиВанчо Стојчевски (1)
Ненад ВелјаноскиНенад Велјаноски (1)
Боре ЕркечовБоре Еркечов (1)
Благица АндоноскаБлагица Андоноска (1)
Андреј ТокаревАндреј Токарев (1)
Драго КотаранинДраго Котаранин (1)
Христо ГоговХристо Гогов (1)
Павле ТопузовскиПавле Топузовски (1)
Александар ЈовановАлександар Јованов (1)
Благој ЈовановБлагој Јованов (1)
Теодосие БужаревскиТеодосие Бужаревски (1)