Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Стабилизација на косини и контрола на ерозија за одржлива геотехника

Едукација
 Завршено пријавување
 
60
Датум: 01 Ное 2022 12:00 - 16:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Комората на овластени архитекти и овластени инженери и нејзиното одделението за геотехника ја организира активноста „Геотехнички денови во Комората" во рамки на која е планирано да се одржи еднодневна обука/стручно предавање на тема „Стабилизација на косини и контрола на ерозија за одржлива геотехника"

Предавачи:

  • Проф. д-р Слободан Б. Мицковски, Каледониан универзитет во Глазгов, Катедра за градежништво и управување со животната средина, Шкотска, Обединето кралство
  • Д-р Алехандро Г. Ољаури – Каледониан универзитет во Глазгов, Катедра за градежништво и управување со животната средина, Шкотска, Обединето кралство
  • Проф. д-р Јосиф Јосифовски, Универзитет Св. Кирил и Методиј, Градежен Факултет – Скопје, Катедра за геотехника, Р.С. Македонија

Агенда:

12.00 - 13.00    Проф. д-р Слободан Б. Мицковски,
                          Природно-базирани методи за санација на еродирани косини
                          Пауза 15 мин.

13.15 - 14.30   Д-р Алехандро Г. Ољаури,
                         ГИС алатка за предупредување на ерозија и плитки свлечишта
14.30 - 15.00   Демонстрација / вежба со примена на ГИС алатки
                         Пауза 15 мин.

15.15 - 16.00    Проф. д-р Јосиф Јосифовски,
                          Стабилизација на површинска ерозија кај косини со примена на полимерни средства и вегетација
                          Коктел 45 мин.

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
60
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Лидија ЗафировскаЛидија Зафировска (1)
Влатко Саздов Влатко Саздов (1)
Тамара ЈовановскаТамара Јовановска (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Драгослав ДеловскиДрагослав Деловски (1)
Јован Бр. ПапиќЈован Бр. Папиќ (1)
Петар ТрајановскиПетар Трајановски (1)
Владимир ТодороскиВладимир Тодороски (1)
Маријана Илиевска ТренчовскаМаријана Илиевска Тренчовска (1)
Сребре ВеликичевскиСребре Великичевски (1)
Симе АнастасиескиСиме Анастасиески (1)
Горан ЈакимовскиГоран Јакимовски (1)
Стефан  Орачески Стефан Орачески (1)
Сребро ТомовСребро Томов (1)
Наум МаневскиНаум Маневски (1)
Драган СтамевДраган Стамев (1)
Елена АнгеловаЕлена Ангелова (1)
Наташа НеделковскаНаташа Неделковска (1)
Орце ПетковскиОрце Петковски (1)
Борислав ЃошевскиБорислав Ѓошевски (1)
Ванчо АнгеловВанчо Ангелов (1)
Ласте ИвановскиЛасте Ивановски (1)
Филип КалчоскиФилип Калчоски (1)
Љубомир ТанчевЉубомир Танчев (1)
Зоран ЧонаЗоран Чона (1)
Александра Николовска АтанасовскаАлександра Николовска Атанасовска (1)
панче салтировпанче салтиров (1)
Драго КотаранинДраго Котаранин (1)
Vlado SaveskiVlado Saveski (1)
Билјана КикерковаБилјана Кикеркова (1)
Александар ЈаневАлександар Јанев (1)
Љубомир ЈаневЉубомир Јанев (1)
Предраг ЧоловиќПредраг Чоловиќ (1)
Весна ВелевскаВесна Велевска (1)
Никола ДимовНикола Димов (1)
Мила СмиљановскаМила Смиљановска (1)
Моме МилановскиМоме Милановски (1)
Ацо митевскиАцо митевски (1)
Митре ЛепитковМитре Лепитков (1)
Бојан СусиновБојан Сусинов (1)
Бојан ЈаневскиБојан Јаневски (1)
Мирјана ДалановиќМирјана Далановиќ (1)
Благица МанасиеваБлагица Манасиева (1)
Горан АнастасиескиГоран Анастасиески (1)
PAVLE PETROVSKIPAVLE PETROVSKI (1)
Сеад АбазиСеад Абази (1)
Данчо БосилковДанчо Босилков (1)
Маја ВитановаМаја Витанова (1)
Марјан ЛевајковскиМарјан Левајковски (1)
Рената БошковскаРената Бошковска (1)
Стојанче НиколовСтојанче Николов (1)
Дамјан ГугучевскиДамјан Гугучевски (1)
Сунчица ЉубевскаСунчица Љубевска (1)
Владимир МицковскиВладимир Мицковски (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Васе ВитановВасе Витанов (1)
Митко ЈакимовскиМитко Јакимовски (1)
Усеин БагашовУсеин Багашов (1)
Илија НајдовИлија Најдов (1)
Златко СтоиловЗлатко Стоилов (1)