Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Обука за практична примена на Ценовникот за инженерски услуги наменета за Договорни органи

Едукација
 Завршено пријавување
 
50
Датум: 27 Окт 2023 10:00 - 16:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Чест и задоволство ни е да Ве поканиме да бидете дел од планираната обука за примена на Ценовник за висината на минималниот надомест на инженерски услуги на овластените архитекти и овластените инженери од областа на високоградбата, објавен на 01.12.2022 година во Службен весник на РСМ и дополнет со Анексот кон Ценовникот, објавен на 13.02.2023 година, во Службен весник на РСМ.

Во изминатиот период од неполна година, очекувано беше да се појават прашања, дилеми и различни толкувања во начинот на кој треба да се пресметува инженерската услуга во областа виоскоградба. Токму затоа во годишната програма на КОАИ за 2023 година, планирани се обуки за примена на Ценовникот за сите инволвирани страни Договорни органи (Инвеститори - од Јавен и Приватен сектор, БЈН и сл.)

Со цел да излеземе во пресрет на сите засегнати страни, од страна на Комората на овластени архитекти и инженери се организира обука за практична примена на Ценовникот за инженерски услуги.

Обуката е наменета за Договорните органи – Јавен и приватен сектор, а со цел да даде појаснување на следните точки:

  • Тендерски постапки – начин на распишување, евалуација при постоење на цена на инженерска услуга,
  • Предлози за дополна, надградба и корекција на Ценовникот врз основ на досегашното искуство и
  • Механизам за негова применливост и контрола.

Агенда:

agenda27.10.2023

Пријавувањето се врши најдоцна до 25.10.2023 година.

 

Слободни места
50
Број на места
100
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

ГОРЈАН ГОРЧЕВСКИГОРЈАН ГОРЧЕВСКИ (1)
Александар НочевАлександар Ночев (1)
Михаило ЈовановскиМихаило Јовановски (1)
МУХАРЕМ МУХАРЕМИМУХАРЕМ МУХАРЕМИ (1)
Елена АнгеловаЕлена Ангелова (1)
Влатко СаздовВлатко Саздов (1)
Миле ЦоневМиле Цонев (1)
ЕЛЕНА ТАСЕВСКИЕЛЕНА ТАСЕВСКИ (1)
Елена ТрајковаЕлена Трајкова (1)
Александра ДеневскаАлександра Деневска (1)
Иван НиколовскиИван Николовски (1)
Ana JovanovskaAna Jovanovska (1)
Ивица КрстевскиИвица Крстевски (1)
Магда ЈовчевскаМагда Јовчевска (1)
Клара ТодоровскаКлара Тодоровска (1)
Сашо КузмановскиСашо Кузмановски (1)
  Ана Ѓорѓиоска Ана Ѓорѓиоска (1)
Емилија СпировскаЕмилија Спировска (1)
Јелена ПероскаЈелена Пероска (1)
Маја ПавловскаМаја Павловска (1)
Влатка КедиоскиВлатка Кедиоски (1)
Татјана ТрпевскаТатјана Трпевска (1)
Лиљана НајдовскаЛиљана Најдовска (1)
Ана КуновскаАна Куновска (1)
Дејан СпировДејан Спиров (1)
Атанас АрхондиевАтанас Архондиев (1)
Тања ЛефтероваТања Лефтерова (1)
Горанчо ИгновГоранчо Игнов (1)
Марјан ЈовановскиМарјан Јовановски (1)
Душка Софрониевска МалковаДушка Софрониевска Малкова (1)
Дионис ТанаскоскиДионис Танаскоски (1)
Бојанка МироваБојанка Мирова (1)
Ќенан АдемиЌенан Адеми (1)
Христина МерункаХристина Мерунка (1)
Марија ЈакимоскаМарија Јакимоска (1)
Оливер ТемелковскиОливер Темелковски (1)
Беким ИсениБеким Исени (1)
Дрита МуаДрита Муа (1)
Платин БеќириПлатин Беќири (1)
Ермира БеќириЕрмира Беќири (1)
ЈОВАН СТОИМЕНОВСКИЈОВАН СТОИМЕНОВСКИ (1)
Мимоза КлековскаМимоза Клековска (1)
Gordana TalevskaGordana Talevska (1)
Живко МарковскиЖивко Марковски (1)
Славица СтанковаСлавица Станкова (1)
Марија ОгнаноскаМарија Огнаноска (1)
Елена Петрушевска ДејановаЕлена Петрушевска Дејанова (1)
Моника КонескаМоника Конеска (1)
Снежана НиколоваСнежана Николова (1)
Борче СтојановскиБорче Стојановски (1)