Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Обука за практична примена на Ценовникот за инженерски услуги наменета за Даватели на инженерски услуги

Едукација
 Завршено пријавување
 
100
Датум: 28 Окт 2023 10:00 - 16:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Чест и задоволство ни е да Ве поканиме да бидете дел од планираната обука за примена на Ценовник за висината на минималниот надомест на инженерски услуги на овластените архитекти и овластените инженери од областа на високоградбата, објавен на 01.12.2022 година во Службен весник на РСМ и дополнет со  Анексот кон Ценовникот, објавен на 13.02.2023 година во Службен весник на РСМ.

Во изминатиот период од неполна година, очекувано беше да се појават прашања, дилеми и различни толкувања во начинот на кој треба да се пресметува инженерската услуга во областа виоскоградба. Токму затоа во годишната програма на КОАИ за 2023 година, планирани се обуки за примена на Ценовникот за сите инволвирани страни Договорни органи – Инвеститори - од Јавен и Приватен сектор и даватели на инженерските услуги.

Со цел да излеземе во пресрет на сите засегнати страни, од страна на Комората на овластени архитекти и инженери се организира обука за практична примена на Ценовникот за инженерски услуги.

Обуката е наменета за Даватели на инженерските услуги – членови на КОАИ, а со цел да даде појаснување на следните точки:

  • Изготвување на понуди за Тендерски постапки и понуди без тендерска постапки со примена /почитување на Ценовникот за инженерски услуги,
  • Предлози за дополна ,надградба и корекција на Ценовникот врз основ на досегашното искуство и
  • Механизам за негова применливост и контрола.

Агенда:

agenda28.10.2023


Податоци за поврзување он-лајн:

 

When: Oct 28, 2023 10:00 Sarajevo, Skopje, Zagreb
Topic: Обука за практична примена на Ценовникот за инженерски услуги наменета за Даватели на инженерски услуги

Please click the link below to join the webinar:
https://us02web.zoom.us/j/85278272085?pwd=YVh2UklMZXFCZzNTQ0djSzZQSWU2UT09
Passcode: 123

 

 

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
100
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Славче здравевСлавче здравев (1)
Александар ЖуровскиАлександар Журовски (1)
Бранко ТемелковскиБранко Темелковски (1)
Јордан ПанајотовЈордан Панајотов (1)
Дарко НаумоскиДарко Наумоски (1)
Александар ЃоргиевАлександар Ѓоргиев (1)
Ангелинка ПарговскаАнгелинка Парговска (1)
Дејан СпировДејан Спиров (1)
Armend ShaqiriArmend Shaqiri (1)
Фарук ФератоскиФарук Фератоски (1)
Пане РистовскПане Ристовск (1)
Мери БајлозоваМери Бајлозова (1)
Елизабета Колиќ СоколовсксЕлизабета Колиќ Соколовскс (1)
Костадин ИвановКостадин Иванов (1)
Мила ИскреновиќМила Искреновиќ (1)
Биљана СтамболискаБиљана Стамболиска (1)
Ана Попаѓиноска Ана Попаѓиноска (1)
Јован МатескиЈован Матески (1)
Наташа АпостолоскаНаташа Апостолоска (1)
Ненад МладеновиќНенад Младеновиќ (1)
Анета Мицеска ЦветковскаАнета Мицеска Цветковска (1)
Марија ПортарскаМарија Портарска (1)
Гоце ЈуговГоце Југов (1)
Билјана КузманоскаБилјана Кузманоска (1)
Вукосав КесиќВукосав Кесиќ (1)
Деспина КрстевскаДеспина Крстевска (1)
Петар ШимиќПетар Шимиќ (1)
Никола Трајчев Никола Трајчев (1)
Димитар ГучевДимитар Гучев (1)
Вања Дончева Рајатоска Вања Дончева Рајатоска (1)
Александра Трајанова ИлиевАлександра Трајанова Илиев (1)
Александар ЃорескиАлександар Ѓорески (1)
ЈОВАН СТОИМЕНОВСКИЈОВАН СТОИМЕНОВСКИ (1)
Делчо ПеевДелчо Пеев (1)
Бојан ПетровскиБојан Петровски (1)
Маја Петковска Маја Петковска (1)
Дарко  СтамболискиДарко Стамболиски (1)
Игор АтанасовИгор Атанасов (1)
Методија ТомескиМетодија Томески (1)
Дрита МуаДрита Муа (1)
Иван КостадиновскиИван Костадиновски (1)
мирон миронскимирон миронски (1)
Никола СтакиновНикола Стакинов (1)
Трајчо КостадиновТрајчо Костадинов (1)
Данчо СмилевскиДанчо Смилевски (1)
Марија СтојановаМарија Стојанова (1)
Владо ОрцевВладо Орцев (1)
Лидија ЗафировскаЛидија Зафировска (1)
Адмир АбединиАдмир Абедини (1)
Зоран ЧонаЗоран Чона (1)
Борче ПашоскиБорче Пашоски (1)
Панче ГарповПанче Гарпов (1)
Дончо МанасијевДончо Манасијев (1)
Марко ЦоневскиМарко Цоневски (1)
мики митковмики митков (1)
Драган СтојменовДраган Стојменов (1)
Бојан ЈаневскиБојан Јаневски (1)
Љупка НајческаЉупка Најческа (1)
Александар АндоновиќАлександар Андоновиќ (1)
ЏЕМАЛ ХАЈРУЛИЏЕМАЛ ХАЈРУЛИ (1)
Матеј ПунтевскиМатеј Пунтевски (1)
Драгица Устапетрова АтанасоваДрагица Устапетрова Атанасова (1)
Ивана НиколовскаИвана Николовска (1)
Инес Петрова БошкоскаИнес Петрова Бошкоска (1)
Бојана ОгњеновскаБојана Огњеновска (1)
Бојан ВезенковБојан Везенков (1)
Влатко СаздовВлатко Саздов (1)
Наталија ТрендафиловаНаталија Трендафилова (1)
Павле ПетровскиПавле Петровски (1)
Александар ЈаневАлександар Јанев (1)
Љубомир ЈаневЉубомир Јанев (1)
Зоран ЕфремовЗоран Ефремов (1)
Стивен БскаремаСтивен Бскарема (1)
Љупче ЕвтимовЉупче Евтимов (1)
љупчо марковскиљупчо марковски (1)
Кирко СинадиновскиКирко Синадиновски (1)
Мариета Петровиќ - АлиломоваМариета Петровиќ - Алиломова (1)
Мартин Милошевски Мартин Милошевски (1)
Ведрана МарјановиќВедрана Марјановиќ (1)
Горан АнастасиескиГоран Анастасиески (1)
Skender OsmaniSkender Osmani (1)
Кристијан КрстескиКристијан Крстески (1)
Дејан НикодиновДејан Никодинов (1)
Благоја ТрошановскиБлагоја Трошановски (1)
Миле БалаловскиМиле Балаловски (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Кристијан ТерзиоскиКристијан Терзиоски (1)
Слободан ТомиќСлободан Томиќ (1)
Милена Јосифоска Милошеска Милена Јосифоска Милошеска (1)
Богдан Настески-ГерманБогдан Настески-Герман (1)
Миле ЦоневМиле Цонев (1)
Влатко КоцевскиВлатко Коцевски (1)
Ана СекуловскаАна Секуловска (1)
Кирил АлексиевКирил Алексиев (1)
Марјанчо СтевковскиМарјанчо Стевковски (1)
Борис СтерјовБорис Стерјов (1)
Игор СтерјовскиИгор Стерјовски (1)
Биљана ПетроваБиљана Петрова (1)
Слободанка ГрковаСлободанка Гркова (1)
Весна Цветановска ИвиќВесна Цветановска Ивиќ (1)