Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Регионална средба и Обука во Западен регион – Гостивар

Едукација
 Завршено пријавување
 
66
Датум: 02 Мар 2024 09:30 - 16:30

Локација: Салата за седници - Општина Гостивар

Регионалната средба во Западениот регион е дел од планираните активности на КОАИ со цел приближување до членството и презентирање на активностите која вклучува и обука за Тарифникот за Урбанистичко планирање и Ценовник за висината на минималиот надомест на инженерски услуги на овластените архитекти и овластените инженери од областа на високоградбата.

Регионалната среба е планирано да се реализира во сабота на 2 март 2024 година, во Салата за седници на Општина Гостивар и на истата се поканети активните членови на Комората, членови кои се од Западниот регион и географски гравитираат кон Гостивар.

АГЕНДА

   9.30 – 10.00

Пристигнување и регистрација

10.00 – 10.15     

Свечено отворање и обраќање на претставници од Комората и Општина Гостивар

10.15 – 11.00

Обука за примена на Тарифник за вредноста на работите од урбанистичко планирање

11.00 – 11.30

Дискусија за Тарифник за вредноста на работите од урбанистичко планирање

11.30 – 12.00

Кафе пауза

12.00 – 12.45    

Обука за примена на Ценовникот за висина на минималниот надоместок на инженерските услуги во областа високоградба

12.45 – 13.30

Дискусија за примена на Ценовникот за висина на минималниот надоместок на инженерските услуги во областа високоградба

13.30 – 15.00

Панел дискусија на тема предизвици и актуелни случувања во областа градежништво (изработка на урбанистичко планска документација, потребни чекори и постапки за нејзино одобрување, постапка за добивање на одобрение за градење и ставање на градбите во употреба (со завршен извештај од надзор или технички преглед со комисија))

15.00 – 16.30

Пригодна закуска и неформално дружење

 

Слободни места
34
Број на места
100
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Андреј Бандовски Андреј Бандовски (1)
Газменд ФетахиГазменд Фетахи (1)
Исмет ИсламиИсмет Ислами (1)
Сабит  ЏафериСабит Џафери (1)
Marjan CvetanoskiMarjan Cvetanoski (1)
Слободан ЛајкоскиСлободан Лајкоски (1)
Абдија СалиуАбдија Салиу (1)
Симона СтефаноскаСимона Стефаноска (1)
Сабри Хамза ПолисСабри Хамза Полис (1)
Џемал ХајрулиЏемал Хајрули (1)
МАРИЈАН ГАЦЕВСКИМАРИЈАН ГАЦЕВСКИ (1)
Skender PalloshiSkender Palloshi (1)
Дренуше ФиданиДренуше Фидани (1)
Шабан Алиу Шабан Алиу (1)
 Ељмир Мустафаи Ељмир Мустафаи (1)
Бранислав ТодороскиБранислав Тодороски (1)
Катина СутоглуКатина Сутоглу (1)
Хамза ВејселиХамза Вејсели (1)
Бојан ВезенковБојан Везенков (1)
ПАВЛИНА ЦЕЛЕСКА ПАВЛИНА ЦЕЛЕСКА (1)
Bajram AziziBajram Azizi (1)
Јасер ЧајалиЈасер Чајали (1)
Кирко СинадиновскиКирко Синадиновски (1)
Мариета Петровиќ - АлиломоваМариета Петровиќ - Алиломова (1)
НЕЏАТ  ФАЗЛИЈИНЕЏАТ ФАЗЛИЈИ (1)
иван куковскииван куковски (1)
Даме РафајловскиДаме Рафајловски (1)
ЌЕНДРИМ КАДРИУЌЕНДРИМ КАДРИУ (1)
Силвана ЈанковскаСилвана Јанковска (1)
Адмир АбединиАдмир Абедини (1)
Ernest BeqiriErnest Beqiri (1)
Lulejeta Arifi RamadaniLulejeta Arifi Ramadani (1)
Belic Tomislav Belic Tomislav (1)
Petrit DalipiPetrit Dalipi (1)
Дрита МусаДрита Муса (1)
Ермира БеќириЕрмира Беќири (1)
Платин БеќириПлатин Беќири (1)
Sasho AndrijevskiSasho Andrijevski (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Игор СнегарИгор Снегар (1)
Воислав Бибоски Воислав Бибоски (1)
Роза ПерковскаРоза Перковска (1)
Јован ВељаноскиЈован Вељаноски (1)
Јонуз ХалитиЈонуз Халити (1)
Sead DervishiSead Dervishi (1)
Беким ИсениБеким Исени (1)
Хајдар АрсланиХајдар Арслани (1)
Ариф АрифиАриф Арифи (1)
Осман ЉикиОсман Љики (1)
Мери ЦветковскаМери Цветковска (1)
Стефанија Кузманоска БибоскаСтефанија Кузманоска Бибоска (1)
Bashkim AliliBashkim Alili (1)
Raif BekteshiRaif Bekteshi (1)
Бобан НиколоскиБобан Николоски (1)
Арлинд МехмедиАрлинд Мехмеди (1)
Абдираим СинаниАбдираим Синани (1)
Њомза ХамзаиЊомза Хамзаи (1)
АРДИТА ВЕЛИЈИАРДИТА ВЕЛИЈИ (1)
Megzon EminiMegzon Emini (1)
Мухамед БеќириМухамед Беќири (1)
Habir HavzijaHabir Havzija (1)
Андреја ФилиповиќАндреја Филиповиќ (1)
Resul ArifiResul Arifi (1)
Gazmend CamiGazmend Cami (1)
Хамди СулеманиХамди Сулемани (1)
Ваљјета ЌамилиВаљјета Ќамили (1)