Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Предавање „Обработка на Point Cloud податоци и изработка на 3D Модел со помош на Revit“

Едукација
 Завршено пријавување
 
62
Датум: 19 Апр 2024 09:30 - 13:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Во рамките на активностите на Комората на овластени архитекти и овластени инженери и Smart Solutions - авторизиран партнер на Autodesk во Македонија, почестени сме да ве поканиме да ни се придружите на Autodesk предавање во живо - вториот настан од низата BIM активности оваа година. 

Предавач на овој настан ќе биде Илија Лошонц, БИМ и Проект менаџер во Cadonia Australia кој ќе одржи едно предавање кое што ќе биде поделено во два дела. Во ова предавање ќе се запознаеме со тоа што е Point Cloud, на кој начин се добива, и како може да се искористи за да се направи 3D модел за понатамошни потреби во АЕЦ индустријата.

Агенда на настанот:

09:30-10:00 - регистрација и кафе за добредојде
10:00-10:05 – добредојде од претставници на КОАОИ и Smart Solutions
10:05-11:00 – Илија Лошонц (Cadonia Australia) |„Обработка на Point Cloud податоци и изработка на 3D модел со помош на Revit“- прв дел
11:00-11:20 - кафе пауза
11:20-12:15 – Илија Лошонц (Cadonia Australia) |„Обработка на Point Cloud податоци и изработка на 3D модел со помош на Revit“- втор дел
12:15-12:30 - прашања и одговори


Предавач:

Илија Лошонц (Cadonia Australia) 
БИМ и Проект менаџер во Cadonia Australia, со повеќе од 7 години работно искуство. Како БИМ менаџер учествува во организација и следење на процесот за изработка на БИМ модел во различни фази на проектот, како и имплементација на БИМ стратегии. Веќе 4 години е гостински предавач на Каледониан универзитетот во Глазгов, Шкотска, на предметите за дигитални вештини како што се Revit, AutoCAD, Civil3D и Infraworks.

 

Податоци за поврзување он-лајн

________________________________________________________________________________

Microsoft Teams Need help?

Meeting ID: 322 153 478 773

Passcode: BP57hQ


 

 

Слободни места
18
Број на места
80
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Ева ВасилескаЕва Василеска (1)
Нада БрајковскаНада Брајковска (1)
Наташа Трипчева СтојановаНаташа Трипчева Стојанова (1)
Ана ПоповскаАна Поповска (1)
Гордана ТошевскаГордана Тошевска (1)
Ана ЃорѓиевскаАна Ѓорѓиевска (1)
Зорица ЃорѓиевскаЗорица Ѓорѓиевска (1)
Александра МатескаАлександра Матеска (1)
Иљчо ЈованоскиИљчо Јованоски (1)
Кристијан КрстескиКристијан Крстески (1)
Хекуран ХазариХекуран Хазари (1)
Орхидеја МалезанОрхидеја Малезан (1)
Александар ЖуровскиАлександар Журовски (1)
Павле. ТопузовскиПавле. Топузовски (1)
Билјана  КузманоскаБилјана Кузманоска (1)
Верка ПаланковаВерка Паланкова (1)
Крсте ИлијесккКрсте Илијескк (1)
Никола СтакиновНикола Стакинов (1)
Елена ЛазаревскаЕлена Лазаревска (1)
Костадин НевеновКостадин Невенов (1)
Мухамед Ал Робе КадриМухамед Ал Робе Кадри (1)
Елена БосилковскаЕлена Босилковска (1)
Благоја ТагасовскиБлагоја Тагасовски (1)
Оливера БошковскаОливера Бошковска (1)
Душка Софрониевска МалковаДушка Софрониевска Малкова (1)
Данијела ВелјаноскаДанијела Велјаноска (1)
Лазо ДимовЛазо Димов (1)
Дрита МусаДрита Муса (1)
Рима ТрајчеваРима Трајчева (1)
Хамди СулеманиХамди Сулемани (1)
Зора КаралиеваЗора Каралиева (1)
Juliana StojanovskaJuliana Stojanovska (1)
Игор СнегсрИгор Снегср (1)
Александра БошковаАлександра Бошкова (1)
Тони СрбиноскиТони Србиноски (1)
Дејан КржевДејан Кржев (1)
Моника КонескаМоника Конеска (1)
Ристо МалковРисто Малков (1)
   Александар Утевски Александар Утевски (1)
Марија ИлијовскаМарија Илијовска (1)
Дејан МитевДејан Митев (1)
Ѓорги АризановЃорги Аризанов (1)
Дејан НикодиновДејан Никодинов (1)
Фарук ФератоскиФарук Фератоски (1)
Марија Маркоска-ПавловскаМарија Маркоска-Павловска (1)
Филип КасаповскиФилип Касаповски (1)
Снежана Николоваsnezana.nikolova@hotmail.comСнежана Николоваsnezana.nikolova@hotmail.com (1)
Лидија ЗафировскаЛидија Зафировска (1)
Весна Цветановска ИвиќВесна Цветановска Ивиќ (1)
Aнгелка МихајловскаAнгелка Михајловска (1)
Сара ПапазоваСара Папазова (1)
Деана БлажескаДеана Блажеска (1)
Христо ГоговХристо Гогов (1)
Игор ИвановскиИгор Ивановски (1)
Жаклина АнгеловскаЖаклина Ангеловска (1)
Елизабета ПанговскаЕлизабета Панговска (1)
Исидора СпироваИсидора Спирова (1)
Влатко АтанасовВлатко Атанасов (1)
Христина ТрпчевскаХристина Трпчевска (1)
Лилјана ЈанковаЛилјана Јанкова (1)
Леонита Чалоска Леонита Чалоска (1)
Билјана КикерковаБилјана Кикеркова (1)