Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА ДЕЛОВНИ ОБЈЕКТИ СОГЛАСНО ЕУ РЕГУЛАТИВИ: Одржливост, Ефикасност, Удобност и Безбедност

Едукација
 Завршено пријавување
 
36
Датум: 14 Мај 2024 10:30 - 14:00

Локација: Конференциска сала Воденица-Мулино, Скопје

СЕНСОР ДОО и Johnson Controls во соработка со Комора на овластени архитекти и овластени инженери Ве покануваат на полу-дневна конференција на тема:

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА ДЕЛОВНИ ОБЈЕКТИ СОГЛАСНО ЕУ РЕГУЛАТИВИ:
Одржливост, Ефикасност, Удобност и Безбедност

Оваа конференција Ви дава се што Ви е потребно да ги решите уникатните предизвици на овој пост-пандемски свет. Нејзината цел е јасно да се дефинираат барањата кои ги налагаат европските регулативи за намалување на штетните емисии и заштеда на енергија со помош на автоматизирани процеси и BMS системи, како и обезбедување на чиста, удобна и безбедна работна околина, кои ќе бидат задолжителен дел од новите, но и постоечките објекти.  

Покрај тоа што паметните згради се реалност веќе неколку години, напредокот во вештачката интелигенција, IoT, cloud решенијата и cybersecurity, како и иновациите во областа на објектите, ја поттикнуваат оваа водечка трансформација.

Како кај секоја трансформација, така и кај оваа, потребна е адаптација кон истата и затоа е важно да бидеме подготвени за дигиталната иднина која следи, со партнери кои се во тек со сите нови и изменети регулативи и закони.

Дел од конференцијата ќе бидат експерти во областа на автоматиката и SCADA системите, како и претставник од Европската Унија, со 25 годишно искуство на оваа тема. Дополнително, како гостин на конференцијата ќе биде компанија во Македонија која ќе ни го презентира своето искуство, на патот кон дигитализација и трансформација на својот индустриски комплекс во паметна, автономна зграда.

АГЕНДА

14 МАЈ 2024 од 10:30 до 14:00 часот • Конференциска сала Воденица Мулино, Скопје

10.30 - 11.00

Прием

11.00 - 12.15

Патот кон одржлива иднина – Теодор Тошев, Сенсор доо, Скопје + WIK Macedonia Case Study

12.15 - 12.30

Кафе пауза

12.30 - 13.00

Европски регулативи за имплементација на BMS технологии во нови и постоечки објекти – Christina von Westernhagen, Johnson Controls, Belgium*

13.00 - 13.30

Европски перспективи: Пристапот на Johnson Controls кон дигитализацијата– Claudio Inglesi, Johson Controls, Italy*

13.30 - 14.00 

Паметни решенија со Тензор Групација – Miha Senčar, Tenzor Slovenia*

14.00 -   

Ручек и можност за директни прашања и разговор со презентерите

*Презентациите означени со * се на англиски.

Регистрацијата е бесплатна. Бројот на присутни е ограничен, регистрирајте се побрзо и обезбедете го своето место!

 

За предавачите

Teodor 

Теодор Тошев  Дипломиран електроинженер и раководител на оддел за автоматика и BMS во Сенсор доо Скопје.

 

 

Christina Christina von Westernhagen  ги застапува интересите на Johnson Controls наспроти европските институции. Таа е поборник за енергетски ефикасни згради и служи во одборот на EuroACE, организацијата на енергетски ефикасни згради, и претседава со работната група за енергетска ефикасност на EPEE, Европско партнерство за енергија и животна средина. Кристина е квалификуван германски адвокат и работи во Брисел од 2000 година.

 

Claudio Claudio Inglesi  покривал различни улоги во Johnson Controls, во дизајнот на производи и управувањето со животниот циклус на производите речиси две децении. Во   2018 година преминува во продажба, а денес е менаџер за продажба за проширените територии на Балканот и Источна Европа. Тој активно учествува во трговските   здруженија како BACnet Interest Group Europe (BIG-EU) и Италијанската асоцијација за системи за автоматизација и контрола на згради (AIBACS).

Miha 
Miha Senčar комерцијален директор и косопственик на семејната компанија Тензор. Неговата визија ја издигна целата групација Тензор со своите сеопфатни   решенија. Меѓу другото, тој е активен член во развојот на иновативни решенија на Тензор што ги следи трендовите и потребите во Адриатскиот регион.

 

Слободни места
34
Број на места
70
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Драгица Устапетрова АтанасоваДрагица Устапетрова Атанасова (1)
Владимир СтојаноскиВладимир Стојаноски (1)
Мирјана МијалковиќМирјана Мијалковиќ (1)
Бојан ИлиевБојан Илиев (1)
Александар ТодоровскиАлександар Тодоровски (1)
Петар МаленкоПетар Маленко (1)
Васко СтевоскиВаско Стевоски (1)
Никола ТрајковскиНикола Трајковски (1)
Сузана КостовскаСузана Костовска (1)
Јасна ПетровскаЈасна Петровска (1)
Кристина ИвановскаКристина Ивановска (1)
Павле ТопузовскиПавле Топузовски (1)
Владко ТодоровскиВладко Тодоровски (1)
Јован СтоименовскиЈован Стоименовски (1)
Александар ПетрушевскиАлександар Петрушевски (1)
Бојан АлексовскиБојан Алексовски (1)
Димитар ДаскаловскиДимитар Даскаловски (1)
Панче ГарповПанче Гарпов (1)
Ацо ТрпоскиАцо Трпоски (1)
Ненад ВелјаноскиНенад Велјаноски (1)
Мартина ЃорѓиевскаМартина Ѓорѓиевска (1)
Милан ЈовчевскиМилан Јовчевски (1)
Трајан ЕФремовТрајан ЕФремов (1)
Јовица ДесковскиЈовица Десковски (1)
Драшко ЈанкулоскиДрашко Јанкулоски (1)
Елеонора БеќаровскаЕлеонора Беќаровска (1)
Влатко КитановскиВлатко Китановски (1)
Славчо ВасилевскиСлавчо Василевски (1)
Леонита Чалоска Леонита Чалоска (1)
Бобан Куманоски Бобан Куманоски (1)
Анета Мицеска ЦветковскаАнета Мицеска Цветковска (1)
мирон миронскимирон миронски (1)
Дејан СимиќДејан Симиќ (1)
Божидар АлаксовскиБожидар Алаксовски (1)
Томислав ПетковскиТомислав Петковски (1)
Кристијан ПаневКристијан Панев (1)