Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Регионална средба во Прилеп

Едукација
 Завршено пријавување
 
65
Датум: 11 Мај 2024 09:30 - 15:30

Локација: Сала за седници на Општина Прилеп

Регионалната средба е дел од планираните активности на КОАИ со цел приближување до членството и презентирање на донесените акти Тарифникот за Урбанистичко планирање и Ценовникот за висината на минималиот надомест на инженерски услуги на овластените архитекти и овластените инженери од областа на високоградбата

По презентацијата на Нацрт Правилник ПМЗПЕ-1-001: 2022 на 12.04 2024 година во Скопје иницирано е одржување на регионална презентација на 11.05.2024 година во Прилеп.

Истиот ден во Прилеп кога ќе биде организирана презентација на сработениот Нацрт Правилник ПМЗПЕ-1-001: 2022 Правилник за мерките за заштита од пожар и експлозии, кој беше изработен врз основа на одлуката со архивски бр.02-867/3, донесена на ден 24.09.2021 од страна на Управниот Одбор на Комората на овластени архитекти и овластени инженери, а на кој правилник работеше работна група од 11 членови (претставници на различни одделенија), ќе се одржи и работилницата за Тарифникот и Ценовникот, со презентација на Упатство за пресметка на вредноста на работите од урбанистичкото планирање согласно со Тарифникот за вредност на работите од урбанистичкото планирање и инженерските услуги согласно Ценовник за висината на минималиот надомест на инженерски услуги на овластените архитекти и овластените инженери од областа на високоградбата.

Агенда

време

опис

9.30  –  10.00

Пристигнување и регистрација

10.00 – 10.15

Поздравно обраќање на претставници на Комората

10.15 – 11.45

Презентација на Нацрт Правилник ПМЗПЕ-1-001:2022 правилник за мерките за заштита од пожар и експлозии

11.45 – 12.15

Дискусија и прашања

12.15 – 12.45

Кафе пауза

12.45 – 13.30

Упатство за пресметка на вредноста на работите од урбанистичкото планирање согласно со Тарифникот за вредност на работите од урбанистичкото планирање и инженерските услуги согласно Ценовник за висината на минималиот надомест на инженерски услуги на овластените архитекти и овластените инженери од областа на високоградбата

13.30 – 14.30

Дискусија и прашања

14.30 – 15.30

Пригодна закуска и неформално дружење

 

Слободни места
35
Број на места
100
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Јулијана СтојкоскаЈулијана Стојкоска (1)
Филип ЈовескиФилип Јовески (1)
Марјан Шукуроски   Марјан Шукуроски (1)
Даме ДимескиДаме Димески (1)
Даниела ИлиескаДаниела Илиеска (1)
Гордана БлашкоскаГордана Блашкоска (1)
Жарко ИлиескиЖарко Илиески (1)
Благоја РистевскиБлагоја Ристевски (1)
Билјана КузманоскаБилјана Кузманоска (1)
Armend ShaqirArmend Shaqir (1)
Сашо БикоскиСашо Бикоски (1)
Мартин ДимескиМартин Димески (1)
Томислав ПетковскиТомислав Петковски (1)
Шабан Алиу Шабан Алиу (1)
Блаже ТрајковскиБлаже Трајковски (1)
Цветанка МаркушоскаЦветанка Маркушоска (1)
Игор СнегарИгор Снегар (1)
Виолета ЈуговскаВиолета Југовска (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Димко ЏиџалескиДимко Џиџалески (1)
Никола СпиркоскиНикола Спиркоски (1)
Наташа МојсоскаНаташа Мојсоска (1)
Зоран ЈуракЗоран Јурак (1)
Круме СтојановКруме Стојанов (1)
Миле БоболескиМиле Боболески (1)
Дарко ЃорѓиескиДарко Ѓорѓиески (1)
Христо ТрајковскиХристо Трајковски (1)
Игор СтерјовскиИгор Стерјовски (1)
Лилјана БазеркоскаЛилјана Базеркоска (1)
Димитар БрдароскиДимитар Брдароски (1)
Маргарита СтојановаМаргарита Стојанова (1)
Катица Илијеска Катица Илијеска (1)
Иво МицевскиИво Мицевски (1)
Бранислав СтојановиќБранислав Стојановиќ (1)
Владимир МијаковскиВладимир Мијаковски (1)
Владимир СтојаноскиВладимир Стојаноски (1)
Илија АцескиИлија Ацески (1)
Катерина МилошевскаКатерина Милошевска (1)
Марија Ј. МладеновиќМарија Ј. Младеновиќ (1)
Златко НасескиЗлатко Насески (1)
Никола МомироскиНикола Момироски (1)
Елена ИваноскаЕлена Иваноска (1)
Бојана ТодороскаБојана Тодороска (1)
Горан АризанкоскиГоран Аризанкоски (1)
Гоце ВелескиГоце Велески (1)
Николче НаумоскиНиколче Наумоски (1)
Димче ТодороскиДимче Тодороски (1)
Марија МоравоМарија Мораво (1)
Ивана ИлиескаИвана Илиеска (1)
Димитар МалиновскиДимитар Малиновски (1)
Валентина НајдоскаВалентина Најдоска (1)
Борис АцескиБорис Ацески (1)
Весна ЃорчеваВесна Ѓорчева (1)
Васил ЛикарскиВасил Ликарски (1)
Aна БоризосксAна Боризоскс (1)
Роми Желческа ИваноскаРоми Желческа Иваноска (1)
Борка ТалевскиБорка Талевски (1)
Даниела Тренкоски Хаџи СпиркоскаДаниела Тренкоски Хаџи Спиркоска (1)
Емил ЈовескиЕмил Јовески (1)
Тони РувческиТони Рувчески (1)
Цветанка ТодороваЦветанка Тодорова (1)
Дејан ЈуракДејан Јурак (1)
Тони КрстиќТони Крстиќ (1)
Милена Шундовска ЧетелеваМилена Шундовска Четелева (1)
Илија БеличоскиИлија Беличоски (1)