Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Стручно предавање на тема „Искуства и стратегии за справување со нестабилности кај косините и појавата на свлечишта“

Едукација
 Завршено пријавување
 
48
Датум: 16 Мај 2024 10:00 - 14:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Комората на овластени архитекти и овластени инженери и нејзиното одделението за геотехника ја организира активноста „Геотехнички денови 2024 во Комората“ во рамки на која е планирано да се одржи еднодневна обука/стручно предавање на тема „Искуства и  стратегии за справување со нестабилности кај косините и појавата на свлечишта“.

Предавачи:
Asst. Prof. Vito Tagarelli –  Department DICATECH, Polytechnic University of Bari, Italy
Предавањата ќе бидат на англиски јазик.

План на предавања:

10.00 - 12.30 ч. Стратегии за справување со стабилноста на косините,  Вито Тагарели
12.30 – 12.45 ч. Пауза за кафе
12.45 - 14.00 ч. Истории на случаи од појава на свлечишта во Јужна Италија, Вито Тагарели

 

Слободни места
32
Број на места
80

 

Листа на учесници

Маја НаумоскаМаја Наумоска (1)
Борче ДобрескиБорче Добрески (1)
Влатко Саздов Влатко Саздов (1)
Татјана ЌосескаТатјана Ќосеска (1)
Наташа АпостолоскаНаташа Апостолоска (1)
Маја Крстанова ЛотескаМаја Крстанова Лотеска (1)
Васил МиладиновВасил Миладинов (1)
Милица ЛазороскаМилица Лазороска (1)
Зора СимјановскаЗора Симјановска (1)
Семијал Хасани ЗинериСемијал Хасани Зинери (1)
Јосиф Јосифовски Јосиф Јосифовски (1)
Мила СмиљановскаМила Смиљановска (1)
Милена Јосифоска МилошескаМилена Јосифоска Милошеска (1)
Ана Џорџевиќ ПршевскаАна Џорџевиќ Пршевска (1)
Филип КалчоскиФилип Калчоски (1)
Горан ЈовановскиГоран Јовановски (1)
Љубомир ТанчевЉубомир Танчев (1)
Наум МаневскиНаум Маневски (1)
Александар ИванџиковАлександар Иванџиков (1)
Стојанче НиколовСтојанче Николов (1)
Дејан КржевДејан Кржев (1)
Рената БошковскаРената Бошковска (1)
Билјана КикерковаБилјана Кикеркова (1)
Златко Стоилов Златко Стоилов (1)
Александар КарајованоскиАлександар Карајованоски (1)
Златко НиколовскиЗлатко Николовски (1)
Мерита ХајдариМерита Хајдари (1)
љупчо марковскиљупчо марковски (1)
Младен АтанасоскиМладен Атанасоски (1)
Владимир ТодороскиВладимир Тодороски (1)
Јован ПапиќЈован Папиќ (1)
Димитар ГучевДимитар Гучев (1)
Ведрана МарјановиќВедрана Марјановиќ (1)
Веселина ЈованоскаВеселина Јованоска (1)
Дејан ЈаневскиДејан Јаневски (1)
Цветко Голабоски Цветко Голабоски (1)
Бојан СусиновБојан Сусинов (1)
Владо ОрцевВладо Орцев (1)
Борислав ЃошевскиБорислав Ѓошевски (1)
Алпер ШенѓулАлпер Шенѓул (1)
Павле ТопузовскиПавле Топузовски (1)
Ванчо АнгеловВанчо Ангелов (1)
Илија КоцаревИлија Коцарев (1)
Ласте ИвановскиЛасте Ивановски (1)
Mирјана ДалановиќMирјана Далановиќ (1)
Теодор ДимитриевскиТеодор Димитриевски (1)
Александра Николовска АтанасовскаАлександра Николовска Атанасовска (1)
Борче ВељановскиБорче Вељановски (1)