Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Предавање „Имплементација на BIM кај челични индустриски хали“

Едукација
 Завршено пријавување
 
54
Датум: 06 Јун 2024 09:30 - 12:15

Локација: Сала на Комора ОАИ

Во рамките на активностите на Комората на овластени архитекти и овластени инженери и Smart Solutions - авторизиран партнер на Autodesk во Македонија, почестени сме да ве поканиме да ни се придружите на Autodesk предавање во живо - третиот настан од низата BIM активности оваа година. 

Предавачи на овој настан ќе бидат Никола Нисев и Миле Партиков кои ќе одржат предавање кое што ќе биде поделено во два дела. На ова предавање ќе се запознаеме со сите аспекти на имплементација на BIM кај челични индустриски хали.

Агенда на настанот:
09:30-10:00 - регистрација и кафе за добредојде
10:00-10:05 - добредојде од претставници на КОАОИ и Smart Solutions
10:05-10:50 - Никола Нисев и Миле Партиков |„Имплементација на BIM кај челични индустриски хали“- прв дел
10:50-11:10 - кафе пауза
11:10-11:55 - Никола Нисев и Миле Партиков |„Имплементација на BIM кај челични индустриски хали“- втор дел
11:55-12:15 - прашања и одговори

Предавачи:

Никола Нисев - Докторанд и соработник на Градежен факултет Скопје - Катедра за метални конструкции, раководител на градежен сектор во NEW VISION и еден од основачите на НИТЕН ИНЖЕНЕРИНГ. Веќе седум години активно работи на имплементација на БИМ технологијата во градежништвото преку проектирање на станбени и индустриски објекти во софтверските пакети на Autodesk. 

Миле Партиков - Доцент на Катедрата за метални конструкции при Градежниот факултет во Скопје и координатор на РГ 3 за имплементација на Еврокод 3 при ИСРМ, ТК40. Повеќе од десет години  активно работи на имплементација на БИМ технологијата во градежништвото, како во наставата на Градежниот факултет така и преку проектирање на индустриски објекти во софтверските пакети на Autodesk (Robot Structural Analysis, Advance Steel и REVIT).

 

Слободни места
16
Број на места
70
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Игор СнегарИгор Снегар (1)
Тони СрбиноскиТони Србиноски (1)
Дарко  СтамболискиДарко Стамболиски (1)
Сашо ПетровСашо Петров (1)
Башким ПајазитиБашким Пајазити (1)
Билјана КузманоскаБилјана Кузманоска (1)
Драган АнгеловскиДраган Ангеловски (1)
Дејан МитевДејан Митев (1)
Драгана ЈоловиќДрагана Јоловиќ (1)
Димитриј ГуржановДимитриј Гуржанов (1)
Никола ПостоловНикола Постолов (1)
Ристе ВолчевРисте Волчев (1)
Игор ПапестиевИгор Папестиев (1)
Mентор ШабанMентор Шабан (1)
Мерван ЉокиМерван Љоки (1)
Трајче ЗафировТрајче Зафиров (1)
Томислав ПапестиевТомислав Папестиев (1)
Газменд ФејзаГазменд Фејза (1)
КРИСТИЈАН РУНЕВСКИКРИСТИЈАН РУНЕВСКИ (1)
Крстен СимовскиКрстен Симовски (1)
Александар АцевАлександар Ацев (1)
Хекуран ХазариХекуран Хазари (1)
Катерина ЈугреваКатерина Југрева (1)
Димитар ГучевДимитар Гучев (1)
Даниел ТомиќДаниел Томиќ (1)
Благоја ТагасовскиБлагоја Тагасовски (1)
Гоце ВелескиГоце Велески (1)
Борис АцескиБорис Ацески (1)
Нада Старковска Нада Старковска (1)
Силвана ВановскаСилвана Вановска (1)
Весна КондеваВесна Кондева (1)
Владимир КрстиќВладимир Крстиќ (1)
Натали ВелескаНатали Велеска (1)
Трајче СтојановТрајче Стојанов (1)
Ирена ОртакоскаИрена Ортакоска (1)
Ненад ГајиќНенад Гајиќ (1)
Љупчо Ристовски Љупчо Ристовски (1)
Павле ТопузовскиПавле Топузовски (1)
Винко ЈованчовВинко Јованчов (1)
Светлана Цветковиќ АнгеловскаСветлана Цветковиќ Ангеловска (1)
Александар МанчевАлександар Манчев (1)
Горан ЧапрагоскиГоран Чапрагоски (1)
Магда ЈовчевскаМагда Јовчевска (1)
Климент РистевскиКлимент Ристевски (1)
Славица РистевскаСлавица Ристевска (1)
Димитрија Галапчев Димитрија Галапчев (1)
Александра БошковаАлександра Бошкова (1)
Борис ТасевскиБорис Тасевски (1)
Бобан БојчевскиБобан Бојчевски (1)
Маја Дојчиновска КолиќМаја Дојчиновска Колиќ (1)
Ненад КралевскиНенад Кралевски (1)
Кирил ПерунковскиКирил Перунковски (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Ема МицоваЕма Мицова (1)