Настани и конференции

Монографија

MONOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

Флаер

Komora trifold web 18.07.2017 001

Брошура

Broshura Komora web 18.07.2017 001

Монографија Инженерски прстен

MonografijaInzPrsten

 

 

 

 

 

 

2. Во која форма сакате да го добивате списанието на Комората - ПРЕСИНГ?

Cert Logo DAS 9001 web

 

Фасадно инженерство и еволуција кон напредни градежни обвивки

Домашни
 Завршено пријавување
 
75
Датум: Четврток, 17 Октомври 2019 10:45 - 15:00

Локација: Сала за конференции во Комората

Тема на презентацијата ќе биде еволуцијата на фасадното инженерство во текот на изминатите 30 години во Европа. Фасадното инженерство се развива многу брзо и стана многу повеќе од чист структурен инженеринг, сега се занимава и со термичкото однесување и ризикот од кондензација на градежната обвивка. Софтверот за дизајн им дава на архитектите алатка со која можат да ги исполнат своите најлуди соништа, БИМ пристапот станува стандарден начин за градење на најсложените проекти, одржливиот дизајн стана тренд заедно со зелените ознаки, енергетските перформанси на зградите, технологијата на стаклени производи и другите материјали напредуваат, обвивки за напредни згради во паметни градови, ...
 
Презентацијата треба да даде преглед на тоа како архитектите, градежните инженери и дизајнерските бироа ќе треба да соработуваат, а градежните инженери треба да бидат во можност да се специјализираат и да се прилагодат на оваа брза движечка еволуција во рамките на фасадите.
 
Целта на презентацијата е привлекување на луѓе кои се заинтересирани за фасадното инженерство и кои се подготвени да градат знаење за ова во Македонија.

Предавач ќе биде Philip WILLEMS од компанијата Willems Building & Engineering од Белгија.

Информации:

  • Презентацијата ќе се одвива на англиски јазик.

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
75
Телефон
+389 2 322 356
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Славица ВелковСлавица Велков (1)
Ристо МалковРисто Малков (1)
Игор ЃоргиевИгор Ѓоргиев (1)
Марио ЃоргиевМарио Ѓоргиев (1)
Мери БајлозоваМери Бајлозова (1)
Александар ПетровскиАлександар Петровски (1)
Ивана РалевиќИвана Ралевиќ (1)
Биљана Стамболиска СтефковскаБиљана Стамболиска Стефковска (1)
Нада ПродановаНада Проданова (1)
Зорица ЃорѓиевскаЗорица Ѓорѓиевска (1)
Ана ЃорѓиевскаАна Ѓорѓиевска (1)
Илија БеличоскиИлија Беличоски (1)
Предраг АндоновПредраг Андонов (1)
Теодора МихајловскаТеодора Михајловска (1)
Снежана НиколоваСнежана Николова (1)
Симона АлександровскаСимона Александровска (1)
Филип ЈовескиФилип Јовески (1)
Никола СпиркоскиНикола Спиркоски (1)
Катица ИлијескаКатица Илијеска (1)
Андреј АпостолскиАндреј Апостолски (1)
Соња НаковскаСоња Наковска (1)
Иван ПоповскиИван Поповски (1)
Павлина ЦелескаПавлина Целеска (1)
Никола СтакиновНикола Стакинов (1)
Милена ГлигоровскаМилена Глигоровска (1)
Маријана ЦветковскаМаријана Цветковска (1)
Katerina VidimceKaterina Vidimce (1)
Васил ЛикарскиВасил Ликарски (1)
Роберт ЛазаровРоберт Лазаров (1)
Венди АџиеваВенди Аџиева (1)
Трајче СтојановТрајче Стојанов (1)
Иван ПетровскиИван Петровски (1)
Игор  КузмановскиИгор Кузмановски (1)
Љупче ЕвтимовЉупче Евтимов (1)
Лазар ДимовЛазар Димов (1)
Цветанка КотевскаЦветанка Котевска (1)
Васо КорнетиВасо Корнети (1)
Христина МерункаХристина Мерунка (1)
Викторија Будимовска СкаричеваВикторија Будимовска Скаричева (1)
Сања Анастасова Савевска Сања Анастасова Савевска (1)
Драган СтамевДраган Стамев (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Стефан ХаџиевскиСтефан Хаџиевски (1)
Горан АнастасиескиГоран Анастасиески (1)
Наум МаневскиНаум Маневски (1)
Сашо БикоскиСашо Бикоски (1)
Бојан ВасилевБојан Василев (1)
Методиј ЗајкоскиМетодиј Зајкоски (1)
Александар ЈаневАлександар Јанев (1)
Ивона ТемелковаИвона Темелкова (1)
Моника ЈаневаМоника Јанева (1)
Драгана СелимДрагана Селим (1)
Горан МитковГоран Митков (1)
Коста ПараклиевКоста Параклиев (1)
ОливераТодоровскаОливераТодоровска (1)
Славко ЈосифоскиСлавко Јосифоски (1)
Кирил СтојановскиКирил Стојановски (1)
Александар ЖуровскиАлександар Журовски (1)
Марија МатееваМарија Матеева (1)
Горан ЈакимовскиГоран Јакимовски (1)
Кристијан РуневскиКристијан Руневски (1)
Илија ДојчиновскиИлија Дојчиновски (1)
Ламбро КарчицкиЛамбро Карчицки (1)
Драго КотаранинДраго Котаранин (1)
Жанина СтаменковаЖанина Стаменкова (1)
Борис ТасевскиБорис Тасевски (1)
Христина РистовскаХристина Ристовска (1)
Трајко ТрајковскиТрајко Трајковски (1)
Горан ТрајковиќГоран Трајковиќ (1)
Јовица СимовскиЈовица Симовски (1)
Сашко МанасиевСашко Манасиев (1)
Радица СолевскиРадица Солевски (1)
Благица МанасиеваБлагица Манасиева (1)
Анче ТрифуновАнче Трифунов (1)
Јан ван де ПоелЈан ван де Поел (1)