Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Презентација на дигитална градежна платформа ПТСПИ развиена од Еликософт

Домашни
 Завршено пријавување
 
98
Датум: Четврток, 26 Ноември 2020 18:00

Локација: ZOOM платформа

Дигиталната градежна платформа ПТСПИ  развиена од компанијата Еликософт е уникатна градежна платформа за дигитализација на комплетниот градежeн процес, почнувајќи од анализа на исплатливоста на идниот проект, преку проектирање и изведба, па сè до изведбениот гарантен период и одржување на објектот. Ова е овозможено со дигитализација на постоечкото градежно знаење и интеграција со постоечките BIM софтвери.

Иницијално развиена како WEB апликација во 2015 година, до сега, со континуираниот развој и иновативност, оваа платформа успеа да се развие во апликација којашто ги покрива сите фази од животниот тек на еден градежен објект, меѓу кои и изработката на комплетната градежна документација и е целосно интероперабилна со најновите BIM софтвери како што се Revit, Archicad, Tekla и други. Ова подразбира извлекување на информации (како што се: позиција, димензии, количини, материјали...) од една датотека, како и внес на информации (како што се: тек на изведба, коментари за решенија, измени во тек на градба, вишоци и непредвидени работи...) во истата унифицирана датотека, сето тоа во рамките на IFC стандардизацијата која ја следат сите BIM софтвери.

Начинот на којшто е развиена оваа софтверска платформа како веб апликација и нејзината веб интегрирана база, овозможува корисниците да имаат пристап до неа од која било локација со пристап до интернет, без разлика дали тоа е преку лаптоп, таблет или смартфон. Она што софтверската платформа за градежништво може дополнително да го понуди во иднина е целосна автоматизација на дел од градежните процеси преку BIM интеграцијата и интероперабилноста.

Податоци и линк за поврзување на презентацијата преку ZOOM платформата ќе бидат доставени на емаил на регистрираните учесници.

Предавач

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
98
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Реџеп АсаниРеџеп Асани (1)
Денис ЈанкуловскиДенис Јанкуловски (1)
Биљана СтамболискаБиљана Стамболиска (1)
Игор СнегарИгор Снегар (1)
Зоран МирчевскиЗоран Мирчевски (1)
Дејан ЈаневскиДејан Јаневски (1)
Кирил СтојановскиКирил Стојановски (1)
Мери БајлозоваМери Бајлозова (1)
Грамоз ЏараГрамоз Џара (1)
Владимир ТодороскиВладимир Тодороски (1)
Владимир СапунџиескиВладимир Сапунџиески (1)
Никола ТранталовскиНикола Транталовски (1)
Виолета ЃорѓевскаВиолета Ѓорѓевска (1)
Панде ЦветковскиПанде Цветковски (1)
Павлина ЦелескаПавлина Целеска (1)
Димитар ДоневскиДимитар Доневски (1)
Методиј ЗајкоскиМетодиј Зајкоски (1)
Александра Божиновска ЈаневаАлександра Божиновска Јанева (1)
Горан АнастасиескиГоран Анастасиески (1)
Гордијана ШекуткоскаГордијана Шекуткоска (1)
Катерина ПочеповаКатерина Почепова (1)
Сабедин ЕминиСабедин Емини (1)
Евгенија СтојкоскаЕвгенија Стојкоска (1)
Дарко НаковДарко Наков (1)
Александар НочевАлександар Ночев (1)
Игор Крстев Игор Крстев (1)
Игор ЃоргиевИгор Ѓоргиев (1)
Бранко СтефановскиБранко Стефановски (1)
Осман ЉокиОсман Љоки (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Јулијана СтојкоскаЈулијана Стојкоска (1)
Сашо БикоскиСашо Бикоски (1)
Ацо ЧаловскиАцо Чаловски (1)
Јован Бр. ПапиќЈован Бр. Папиќ (1)
Даниела ИлиескаДаниела Илиеска (1)
Стојан СрбиноскиСтојан Србиноски (1)
Бардхил КасамиБардхил Касами (1)
Венди АџиеваВенди Аџиева (1)
Јосиф јосифовскиЈосиф јосифовски (1)
Панче ГрковПанче Грков (1)
Сашко ИвановСашко Иванов (1)
сашо петровсашо петров (1)
Висар ПалошиВисар Палоши (1)
Марија РистескаМарија Ристеска (1)
Зоран КракутовскиЗоран Кракутовски (1)
Трајче СтојановТрајче Стојанов (1)
Љубинка ЗаркадоваЉубинка Заркадова (1)
Вјолца АбазиВјолца Абази (1)
Коста ПараклиевКоста Параклиев (1)
Сергеј ЧуриловСергеј Чурилов (1)
Наталија ЈосимовскаНаталија Јосимовска (1)
Дарко ИлиевскиДарко Илиевски (1)
Теодора МихајловскаТеодора Михајловска (1)
Бранислав ТодороскиБранислав Тодороски (1)
Билјана Н.РизаоваБилјана Н.Ризаова (1)
Катерина ПетрушевскаКатерина Петрушевска (1)
Владимир ВитановВладимир Витанов (1)
Соња СтефановскаСоња Стефановска (1)
Katerina VidimceKaterina Vidimce (1)
Горан МитковГоран Митков (1)
Иљаз МуаџериИљаз Муаџери (1)
Даниел ПетковДаниел Петков (1)
Бојан ФајдигаБојан Фајдига (1)
Бојан ГолабоскиБојан Голабоски (1)
Драганчо ВолческиДраганчо Волчески (1)
Елена СтановаЕлена Станова (1)
Александар СимјаноскиАлександар Симјаноски (1)
Викторија БончаноскаВикторија Бончаноска (1)
Милена Јосифоска-МилошескаМилена Јосифоска-Милошеска (1)
Иво ВеличковскиИво Величковски (1)
Viktor MihajlovViktor Mihajlov (1)
Благица АндоноскаБлагица Андоноска (1)
Ивана Бајкова ШаљаИвана Бајкова Шаља (1)
Елена ЗлатескаЕлена Златеска (1)
Томе ТромбевТоме Тромбев (1)
Ивона КрстескаИвона Крстеска (1)
Даниела СтефановскиДаниела Стефановски (1)
Александра НастоваАлександра Настова (1)
Филип КалчоскиФилип Калчоски (1)
Гордана ФилевскаГордана Филевска (1)
Тони СрбиноскиТони Србиноски (1)
Сашо ЈовческиСашо Јовчески (1)
Ангела ПопоскаАнгела Попоска (1)
Голубка Нечевска ЦветановскаГолубка Нечевска Цветановска (1)
Горан ЧапрагоскиГоран Чапрагоски (1)
Марија ЕдровскаМарија Едровска (1)
Ангелка МихајловскаАнгелка Михајловска (1)
Едровска АлександраЕдровска Александра (1)
Весна СавиноваВесна Савинова (1)
Ана КамческаАна Камческа (1)
Мирослав ДавидовскиМирослав Давидовски (1)
Даниела Митреска ЈованоскаДаниела Митреска Јованоска (1)
Александар ЈаневАлександар Јанев (1)
АЛЕКСАНДАР СПИРОВСКИАЛЕКСАНДАР СПИРОВСКИ (1)
 Marija Bogdanovska Marija Bogdanovska (1)
Емилија ЈовескаЕмилија Јовеска (1)
Кристијан РуневскиКристијан Руневски (1)
Александар МанчевАлександар Манчев (1)