Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

„Инспекција на безбедноста на патиштата (Road safety inspection)“ - Законска регулатива, изготвување на извештај од инспекција (практични примери од регионот) и примена на извештајот

Домашни
 Завршено пријавување
 
50
Датум: Среда, 11 Мај 2022 11:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Почитувани,
КОАИ во рамките на своите надлежности потребно е да обезбеди континуирано стручно усовршување на своите членови.
Во рамките на работата на Одделението на сообраќајни инженери и во соработка со Здружението на сообраќајни инженери на Македонија, се организира настан со предавање на тема: „Инспекција на безбедноста на патиштата (Road safety inspection)“ - Законска регулатива, изготвување на извештај од инспекција (практични примери од регионот) и примена на извештајот

Како предавач на овој настан ќе биде

  • г-ѓа Диана Русинова, Експерт по безбедност на патиштата, Софија, Р. Бугарија

Сообраќајот, посебно патниот сообраќај како начин и стил на социјално и индивидуално живеење е еден од современите предизвици на нашето време. Сообраќајот истовремено e многу сериозен извор на разновидни загрозувања, опасности и сообраќајни незгоди чии последици се: човечките животи, потешки и полесни повреди и големи материјални штети. Безбедноста на сообраќајот е една комплексна општествена, хуманистичка и техничка наука, па во склад со тоа, а имајќи го предвид огромниот број на фактори кои влијаат на безбедноста на сообраќајот, може да се заклучи дека мерењето, односно оценувањето на безбедноста на сообраќајот не е едноставно. Како еден од факторите за подобрување на безбедноста е Инспекцијата за безбедност на патиштата (RSI) која претставува систематски преглед на лице место на постоечки пат или дел од патот за да се идентификуваат опасните услови, проблеми, недостатоци кои можат да доведат до сериозни несреќи

Предавањата ќе се одржат на ден 11.05.2022 год. (среда) со почеток во 11.00ч. со физичко присуство во просториите на Комора ОАИ (бројот на учесници е ограничен на 50 лица).

На секој учесник со ќе му се додели сертификат за континуирано стручно усовршување.

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
50
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Владимир ЛевковВладимир Левков (1)
Арлинд МехмедиАрлинд Мехмеди (1)
Неџат БајрамиНеџат Бајрами (1)
Марија ПоповскаМарија Поповска (1)
АБДУЛБЕСИР САЛИУАБДУЛБЕСИР САЛИУ (1)
 Ељмир Муатафаи Ељмир Муатафаи (1)
селман имериселман имери (1)
Љубица АнгеловскаЉубица Ангеловска (1)
Зоран ГрујескиЗоран Грујески (1)
Мерита МустафаиМерита Мустафаи (1)
Ристе РистовРисте Ристов (1)
Александра Ангелковска ОгненоскаАлександра Ангелковска Огненоска (1)
Боре ЕркечовБоре Еркечов (1)
Илија Огненоски Илија Огненоски (1)
Миле БошковскиМиле Бошковски (1)
Светомир РусескиСветомир Русески (1)
Цане ШокларовскиЦане Шокларовски (1)
Сашо СмилјаноскиСашо Смилјаноски (1)
Стивен БакаремаСтивен Бакарема (1)
Горан ЕдровскиГоран Едровски (1)
Ивана МиланковаИвана Миланкова (1)
Наталија СтојановскаНаталија Стојановска (1)
Ванчо ЧучуковскиВанчо Чучуковски (1)
Александар ЃоеѓиевАлександар Ѓоеѓиев (1)
Горан СтојановскиГоран Стојановски (1)
Андон ПетровскиАндон Петровски (1)
м-р Дарко Спасеновским-р Дарко Спасеновски (1)
д-р Оливера Петровскад-р Оливера Петровска (1)
Ведрана МарјановиќВедрана Марјановиќ (1)
Ивица СтоиловскиИвица Стоиловски (1)
Горанчо ИгновГоранчо Игнов (1)
Дијана СпасеновскаДијана Спасеновска (1)
Александар ЧефиовАлександар Чефиов (1)
Николче СпасовскиНиколче Спасовски (1)
Mile StojmenovMile Stojmenov (1)
Иван ВелевскиИван Велевски (1)
Даниел ПавлескиДаниел Павлески (1)
Марија Маленковска ТодороваМарија Маленковска Тодорова (1)
Јован ХристоскиЈован Христоски (1)
Дејан КржевДејан Кржев (1)
елена митровска јовческаелена митровска јовческа (1)
Башким ПајазитиБашким Пајазити (1)
Александар НаумоскиАлександар Наумоски (1)
Даниел МитевскиДаниел Митевски (1)
Весна КимоскаВесна Кимоска (1)
Валентина АрсоваВалентина Арсова (1)
Пупков АлександарПупков Александар (1)
Дејан КарбинскиДејан Карбински (1)
Гоце ПранговскиГоце Пранговски (1)
Зоран АндреевскиЗоран Андреевски (1)