Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Конференција STEPGRAD 2022

Меѓународни
Датум: Четврток, 16 Јуни 2022 00:00 - Петок, 17 Јуни 2022 00:00

Локација: Бања Лука

Ве информираме дека повикот за аплицирање за конференцијата STEPGRAD 2022 е отворен!
Доколку сте заинтересирани за учество можете да добиете повеќе информации и да се регистрирате преку веб страната https://stepgrad2022-sr.aggf.unibl.org/

Главната цел на меѓународната конференција Современа теорија и практика во градежништвото XV е поврзување на науката, професијата и образованието во областа на градежништвото со акцент на процесот на интегритет и интердисциплинарност преку тематски и содржински концепт. Програмата на СТЕПГРАД конференцијата опфаќа актуелни теми од областа на градежништвото, геодезијата, архитектурата, урбанизмот и сродните научни дисциплини, со посебен акцент на образованието во современото градежништво. Се очекува преку современи и разновидни теми научници и експерти од различни профили кои се занимаваат со градежништво да ги разменат своите искуства и да укажат на новите трендови и достигнувања на ова широко поле.