Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Стручно предавање од Legrand

Меѓународни
 Завршено пријавување
 
62
Датум: Среда, 30 Ноември 2022 12:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

На 30-ти ноември 2022 година, во големата сала на Комора ОАИ, со почеток во 12 часот ќе се одржи стручно предавање од компанијата Legrand.

Предавањето ќе биде составено од два дела, и тоа:

  • Legrand интегрирани решениjа, стандарди и насоки за дизајнирање на Дата Центар и
  • Софтверски алатки за димензионирање трафостаница, ормари и шински развод за Дата центар.

Предавачи ќе бидат Бојан Јанковиќ (Head of business development Zone CEE) и Владимир Карановиќ (East BALKAN Tech support Manager) од Legrand.

Детална агенда на предавањето

1 Coresponding standards and guidelines in datacenter design
  Problematic of non-synchronized international regulation in DC, PUE
2 Facility power In DC
  Power supply in DC
  Increased safety and availability (IS333 index)
  Software tools and 3D modeling in DC design: power overhead and switchgears
  UPS latest trends
3 Facility cooling in DC
  Increasing efficiency with properly designed coolign
  Cooling of the high density loads (>30kW/rack)
4 White space
  Racks and containements
  inteligent PDUs
  Smart sensors and management systems in DC
5 Containerized solutions

 

Слободни места
3
Број на места
65
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Димко ЏиџалескиДимко Џиџалески (1)
Мицко ЧадиноскиМицко Чадиноски (1)
Панче ГарповПанче Гарпов (1)
Marjan CvetanoskiMarjan Cvetanoski (1)
Газменд ФетахиГазменд Фетахи (1)
Миле ДабескиМиле Дабески (1)
Александар УтевскиАлександар Утевски (1)
Гордана ПетрушеваГордана Петрушева (1)
Мирјана МијалковиќМирјана Мијалковиќ (1)
Драган ШопкоскиДраган Шопкоски (1)
Јовица ДесковскиЈовица Десковски (1)
Артан РаманиАртан Рамани (1)
Гоце ДамјановскиГоце Дамјановски (1)
Сузана КостовскаСузана Костовска (1)
Маја Димитровска ЈуруковскаМаја Димитровска Јуруковска (1)
Маја МинчовМаја Минчов (1)
Горан ПасковГоран Пасков (1)
Драгица Устапетрова АтанасоваДрагица Устапетрова Атанасова (1)
Васко СтевоскиВаско Стевоски (1)
Слободан ТомиќСлободан Томиќ (1)
Стевка ОвезоскаСтевка Овезоска (1)
Владимир ДилевскиВладимир Дилевски (1)
Ивона Ефремова КметовскаИвона Ефремова Кметовска (1)
Гоце ВидескиГоце Видески (1)
Владко ТодоровскиВладко Тодоровски (1)
Кристијан КрстескиКристијан Крстески (1)
Милан ЈовчевскиМилан Јовчевски (1)
Илија БалкановскиИлија Балкановски (1)
Мартин Милошевски Мартин Милошевски (1)
Јусуф ХасаниЈусуф Хасани (1)
Ибраими ЌазимИбраими Ќазим (1)
Александар ТодоровскиАлександар Тодоровски (1)
Звонко МладеновскиЗвонко Младеновски (1)
Методи ТреновМетоди Тренов (1)
Будимир Ристески Будимир Ристески (1)
Љупчо ЈордановскиЉупчо Јордановски (1)
Бранислав ЛазиќБранислав Лазиќ (1)
Слободан ЛајкоскиСлободан Лајкоски (1)
Методи ИлиоскиМетоди Илиоски (1)
Дарко МајстороскиДарко Мајстороски (1)
Ацо ТрпоскиАцо Трпоски (1)
Игор СековскиИгор Сековски (1)
Александар ПетрушевскиАлександар Петрушевски (1)
Петар ШимиќПетар Шимиќ (1)
Ненад ВелјаноскиНенад Велјаноски (1)
Теодосие БужаревскиТеодосие Бужаревски (1)
Марија Мучева-ГеоргиеваМарија Мучева-Георгиева (1)
Бојан ЈаневскиБојан Јаневски (1)
Sashko JoleskiSashko Joleski (1)
ИГОР ДЕСКОВСКИИГОР ДЕСКОВСКИ (1)
Коста МучевКоста Мучев (1)
Крсте ИлијескиКрсте Илијески (1)
Драшко ЈанкулоскиДрашко Јанкулоски (1)
Златко ЃурчиноскиЗлатко Ѓурчиноски (1)
Томислав ПетковскиТомислав Петковски (1)
Никола ТрајковскиНикола Трајковски (1)
Горан ДамческиГоран Дамчески (1)
Виктор ТодоровскиВиктор Тодоровски (1)
Давид ЦветковскиДавид Цветковски (1)
Игор АтанасовИгор Атанасов (1)
Петар ИлиевПетар Илиев (1)
Игор МитевИгор Митев (1)