Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Светски инженерски ден 2023

Меѓународни
Датум: Сабота, 04 Март 2023

Локација: On-Line

Одбележувањето на Светскиот инженерски ден 2023 година, традиционално ќе се одржи на 4 март 2023 година, со почеток во 9 часот во временска зона на Сиднеј Австралија или во 23 часот во Централно Европска временска зона.

Настанот ќе се пренесува во живо на линкот worldengineeringday.net. Нема потреба од регистрација.

Линк за поврзување: https://youtu.be/dDUIyB4R8ik

Содржини на настанот: 

  • Прогласување на победниците од одржаниот Hackathon за млади инженери,
  • World Engineering Day UNESCO настан пренесуван во живо од Париз, Франција,
  • World Federation of Engineering Organizations World Engineering Day настан пренесуван во живо од Мадрид, Шпанија,
  • Institution of Engineers Singapore презентација во живо,
  • Дополнително на тоа же има поврзување во живо на претставници од организациите Engineers Without Borders, Engineers Australia, Royal Academy of Engineers, Engineering New Zealand, IChemE, Indian Institute of Technology Bombay и многу друго!  

Повеќе информации