Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Презентација на Алуконигштал Schüco

Меѓународни
 Завршено пријавување
 
28
Датум: Среда, 31 Мај 2023 13:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

Ве известуваме дека на 31 мај 2023 година во 13:00 часот, во просториите на Комората ќе се одржи презентација на Алуконигштал Schüco. 

Презентацијата ќе биде поврзана со саемот BAU 2023 кој беше посветен на петте водечки теми: „Предизвици кои произлегуваат од климатските промени“, „Иднината на домувањето“, „Ресурси и рециклирање“, „Дигитална трансформација“, „Модуларна монтажна конструкција“.

BAU 2023 - водечкиот светски саем за архитектура, градежни материјали и системи, се врати во Минхен за прв пат од 2019 година. Фокусот годинава беше ставен на можностите за реализирање на климатска градба, ориентирана кон иднината. Изложбата се одржа од 17 до 22 април во Минхен, Германија.

Презентацијата ќе ја спроведе Ивана Цимешиќ, Магистер по архитектура во Универзитетот за архитектура, градежништво и геодезија - „УАСГ”, Софија. Од 2018 година е дел од македонското претставништво на интернационалната фирма АЛУКОНИГШТАЛ, насочена кон модерните тенденции на фасадните конструкции.

Учесниците ќе се здобијат со сертификати за присуство и по завршување на презентацијата следува пригоден коктел.

Информации за настанот:

Дата и час: 31 мај 2023 година, во 13:00 часот
Место на настанот: Сала за конференции во Комора ОАИ

 

Слободни места
42
Број на места
70
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Никола СтакиновНикола Стакинов (1)
Ана ИвановскаАна Ивановска (1)
Ana JovanovskaAna Jovanovska (1)
МИЛА ГАБУНИЈАМИЛА ГАБУНИЈА (1)
Бранко ТемелковскиБранко Темелковски (1)
Филип ЈовескиФилип Јовески (1)
Марко ЦоневскиМарко Цоневски (1)
Даница МитаноскаДаница Митаноска (1)
Дејан МитевДејан Митев (1)
Катина СутоглуКатина Сутоглу (1)
Оливера БошковскаОливера Бошковска (1)
Filipova Magdaleni Filipova Magdaleni (1)
Elena Momirovska Elena Momirovska (1)
Љупчо Ристовски Љупчо Ристовски (1)
Ангел СитновскиАнгел Ситновски (1)
Ванѓел ДуновскиВанѓел Дуновски (1)
Соња НаковскаСоња Наковска (1)
Радица СолевскиРадица Солевски (1)
Маријана ЦветковскаМаријана Цветковска (1)
Атанас НаумовскиАтанас Наумовски (1)
Билјана КузманоскаБилјана Кузманоска (1)
Ана ПоповскаАна Поповска (1)
Игор СнегсрИгор Снегср (1)
Ивана ГрупчеваИвана Групчева (1)
Павле ТопузовскиПавле Топузовски (1)
Снежана НиколоваСнежана Николова (1)
Милена Шундовска ЧетелеваМилена Шундовска Четелева (1)
Верче ПоповскаВерче Поповска (1)