×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Претходни стручни комисии

Pin It

1. Стручни комисии за учество во подготовката на Закон за просторно и урбанистичко планирање и Законот за градење, формирана во октомври 2017 година

К-Работно тело на комората
Координатор. Проф д-р Миле Димитровски, (правна подршка Димче Атанасовски и техничка подршка Александар Манчевски и сите администратори на профес.оделенија)
Членови: Петар Цветановски, Реџеп Асани, Жаклина Ангеловска,Чедомир Андовски
Работно тело: К0-урбанизам и просторно планирање
Членови од оделениетоОд други одделенијаНадворешни соработнициAдминистратор
Координатор:
Жаклина Ангеловска
Влатко КоробарЈован Христовски - Сооб.Весна Марковска - МТВСлавица Спасовска
Мила ИскреновиќВанчо Георгиев - Геод.Снежана Герасимовска - МКулт
Дурим Фетаху
Мирослав Грчев
Работно тело: К1-архитектура
Координатор:
Реџеп Асани
Сашо БлажевскиГајур Кадриу, МакедонијапатОливија Доневска
Никола ВелковскиАна Ѓорѓииеска МТВ
Веселинка Герасимовска
Благоја Цветковски
Сашо Иванов
Работно тело: К2-градежништво
Координатор:
Проф. Петар Цветановски
Игор НикодиновскиМилорад Јовановски - Геот.Салим Хасани (КСЗМ) Флутура Хазари
Андреа Серафимовски
Зоран Мирчевски
Ана Тромбева
Работно тело: К3-други струки поврзани со градителското законодавство
Координатор:
Чедомир Андовски
Димче Галовски МАШЛеонита Чаловска
Ванчо Донев ЗПР/ППЗ
Беким Фетаји ЖС
Даме Димитровски ЕЕ
Андон Петровски СООБ
Слободан Томиќ ЕЛЕ
Фросина Сеизова ЕЛЕ

2. Стручна комисија за професионални квалификации

Согласно одлука број 02-562/7 од 9 Мај 2018 година, од Комората на овластени архитекти и овластени инженери, како членови и нивни заменици во комисијата за преговори за признавање на професионалните квалификации на инженерите од зeмјите на западен Балкан (архитекти и градежни инженери) делегирани се:

#Име и презимеФункција
1Миле Димитровскипретседател на Комората, член
2Раде Лазаревски (градеж. инж.)потпретседател на Комората, заменик член
3Огнен Марина (архит. инж.)член
4Александар Радевски (архит. инж.)заменик член

ПОСТОЈАН ЈАВЕН ПОВИК

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Пон Вто Сре Чет Пет Саб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
15
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ценовник за инженерски услуги за високоградба

pdf icon

 Преземи Анекс кон ценовникот за висината на минималниот надоместок на услугите на овластените архитекти и овластените инженери во област на високоградбата 
[Службен весник на РСМ бр.54 од 13.03.2023 година]

pdf icon

 Преземи ценовник за  висината на минималниот надоместок на услугите на овластените архитекти и овластените инженери во област на високоградбата 
[Службен весник на РСМ бр.259 од 01.12.2022 година]

pdf icon

 Преземи ценовник со табели во боја

pdf icon

 Преземи Анекс на ценовник со табели во боја

Excel icon

 Преземи КАЛКУЛАТОР за ценовникот за висината на минималниот надоместок на услугите на овластените архитекти и овластените инженери во област на високоградбата

За да го користите Калкулаторот потребно е да дадете дозвола на Вашиот компјутер да извршува Macro команди и да овозможите кирилична поддршка во Windows > Regional Settings > Language for non-Unicode programs.


pdf icon

 Преземи Упатство за работа на Комисија за постапување по пријави за непочитување на Ценовникот високоградба

Број на посетители

Денес501
Овој месец20322
Вкупно од 1.9.20171263865

Комората е членка на Европскиот совет на инженерски комори

Комората е членка на Светската федерација на инженерски организации

ecce logo webace logo web