Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

БИМ обука - искуства од Словенија

Едукација
 Завршено пријавување
 
70
Датум: 02 Ное 2022 12:00

Локација: Сала на Комора ОАИ

На 2-ри ноември 2022 година (среда), со почеток во 12 часот, во просториите на Комората ќе се одржи предавање за БИМ технологија.

Предавањата ќе ги одржат Матјаз Шајн (Matjaž Šajn) директор на CGS Labs од Словенија и Петар Драгиќ (Petar Dragic), регионален менаџер на CGS Labs за Југоисточна Европа. Предавачите ќе се осврнат на искуствата од имплементација на БИМ во Словенија и регионот, со практична презентација за употреба на конкретни БИМ алатки, вклучително и алатки кои се софтверски изработени од CGS Labs.

Агендата за обуката е следна:

12.00-13.15 - Имплементација на БИМ во Словенија – (Матјаз Шајн)

13.15-14.30 - БИМ решенија во сферата на инфраструктурата – (Петар Драгиќ)

14.30 - Коктел


matjaz shajn webМатјаж Шајн дипломирал во 1987 година на Градежниот факултет на Универзитетот во Љубљана, Словенија. Тој e пионер и промотор на CAD технологиите во раните 90-ти. Во 1990 година ја основа компанијата CGS, која се трансформира во CGS Plus, а подоцна во CGS Labs во 2017 година. Во моментов е извршен директор на компанијата CGS Labs со седиште во Љубљана и претставништва во Германија, Србија и Чешка. Главните активности на компанијата вклучуваат развој на софтвер во областа на патната, железничката инфраструктура и БИМ услугите. Матјаж Шајн е еден од оригиналните основачи на siBIM, словенечкото BIM друштво и негов активен член. Тој го води buildingSMART Chapter Словенија и е активен промотор на БИМ технологиите.

 

Слободни места
Нема слободни места за тој датум
Број на места
70
E-пошта
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Листа на учесници

Биљана СтамболискаБиљана Стамболиска (1)
Бранкица Догазанска ПешанскиБранкица Догазанска Пешански (1)
Александар СимјаноскиАлександар Симјаноски (1)
Марјан АрсовскиМарјан Арсовски (1)
Малков РистоМалков Ристо (1)
olivera boshkovskaolivera boshkovska (1)
Крсте СимовскиКрсте Симовски (1)
Маја ПетковскаМаја Петковска (1)
Бојан БогдановиќБојан Богдановиќ (1)
Лидија ЗафировскаЛидија Зафировска (1)
Katerina VidimcheKaterina Vidimche (1)
Маријана Илиевска ТренчовскаМаријана Илиевска Тренчовска (1)
Ивана МиланковаИвана Миланкова (1)
Светлана КамчеваСветлана Камчева (1)
Методија ТомескиМетодија Томески (1)
Верче ТрајчеваВерче Трајчева (1)
Снежана НиколоваСнежана Николова (1)
Ана ИлиевскаАна Илиевска (1)
Ацо ЧаловскиАцо Чаловски (1)
Горан АнастасиескиГоран Анастасиески (1)
Весна Николиќ ОгњеновиќВесна Николиќ Огњеновиќ (1)
Наки КостовНаки Костов (1)
Александар ЃорѓиевАлександар Ѓорѓиев (1)
Zlatko LazarovskiZlatko Lazarovski (1)
Трајче Стојанов Трајче Стојанов (1)
Дарко РистовскиДарко Ристовски (1)
Наталија СтојановскаНаталија Стојановска (1)
Ристе РистовскиРисте Ристовски (1)
Бисера МајсторовБисера Мајсторов (1)
Катерина ПоповскаКатерина Поповска (1)
Драган СтамевДраган Стамев (1)
Горанчо ИгновГоранчо Игнов (1)
Александар АндријескиАлександар Андријески (1)
елена митровска јовческаелена митровска јовческа (1)
Armend ShaqiriArmend Shaqiri (1)
Благоја ТагасовскиБлагоја Тагасовски (1)
Башким ПајазитиБашким Пајазити (1)
Панче ГрковПанче Грков (1)
Блашко ВелковБлашко Велков (1)
Билјана Главинчевска-ВранишкоскаБилјана Главинчевска-Вранишкоска (1)
Лазар ДимовЛазар Димов (1)
Никола Трајчев Никола Трајчев (1)
Марио АрсовМарио Арсов (1)
Александар ТасевскиАлександар Тасевски (1)
Никола СтакиновНикола Стакинов (1)
Сребро ТомовСребро Томов (1)
Дејан КржевДејан Кржев (1)
Ристе РистовРисте Ристов (1)
Билјана КикерковаБилјана Кикеркова (1)
Софија ГрујевскаСофија Грујевска (1)
Наталија Алтановска БожиновскаНаталија Алтановска Божиновска (1)
шенѓул мавмудоскашенѓул мавмудоска (1)
ЗорицаЗорица (1)
Голубина АрсовскаГолубина Арсовска (1)
Моника Т.МаџовскиМоника Т.Маџовски (1)
Жарко ИваноскиЖарко Иваноски (1)
Филип ГеоргиевскиФилип Георгиевски (1)
Ангел МицковскиАнгел Мицковски (1)
Ванчо ЃеоргиевскиВанчо Ѓеоргиевски (1)
Верче ПоповскаВерче Поповска (1)
Елизабета Колиќ СоколовскаЕлизабета Колиќ Соколовска (1)
Дејан ГеговскиДејан Геговски (1)
Маја МангаровскаМаја Мангаровска (1)
Виктор ХристовскиВиктор Христовски (1)
Лидија МаленковаЛидија Маленкова (1)
Павле ТопузовскиПавле Топузовски (1)
Елена ПавловскиЕлена Павловски (1)
Горан ТрајановскиГоран Трајановски (1)
Александар НаумоскиАлександар Наумоски (1)
Панче КировПанче Киров (1)