Континуирана професионална едукација

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Запознавање со БИМ алатките и методите на работа

Едукација
Датум: 30 Мар 2023 10:00 - 12:30

Локација: On-Line

Повторно имаме особена чест да ве поканиме да ни се придружите на Autodesk предавање во живо - второ од низата активности на Smart Solutions -  авторизиран партнер на Autodesk во Македонија заедно со Комората на овластени архитекти и овластени инженери, а со цел запознавање на членовите со БИМ алатките и методите на работа во БИМ. 
На ова предавање ќе започнеме со „Први чекори во Revit“ и Ведран Орешиќ, а ќе се придружат Никола Стрезовски со темата „БИМ: Како со помалку работа, да направите повеќе“, како и Трајче Стојанов со своето излагање за „Revit LT - БИМ за сечиј џеб“
Вебинарот е наменет за сите професии заинтересирани за БИМ процесот, со посебен акцент на архитектите. Предавањето ќе се одржи на 30-ти март во просториите на Комората. Местата се со ограничен број.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.)

Агенда на настанот:
10:00 – воведно обраќање на претставник на КОАОИ
10:05 – воведно обраќање на Smart Solutions
10:10 – Ведран Орешиќ | „Први чекори во Revit“
10:40 – Никола Стрезовски | „БИМ: Како со помалку работа, да направите повеќе
Што е она што повеќе не морам да го цртам / пишувам / пресметувам, благодарение на БИМ?“

11:20 – кратка пауза
11:30 – Трајче Стојанов | „Revit LT - БИМ за сечиј џеб“
12:00 – Q&A
12:30 - освежување со кафе/сок/колачи
 
-   Предавачи:

Ведран Орешиќ | БИМ Консултант, TD Synnex
Архитект со десетгодишно практично БИМ искуство во многу БИМ проекти од различна големина и сложеност и имплементација на БИМ процесите во многу архитектонски канцеларии. Како БИМ консултант, тој учествува во организацијата и имплементацијата на БИМ проектите и им помага на различни учесници сами да ги совладаат потребните БИМ вештини. 

Никола Стрезовски | Архитект, Масон Инженеринг
Никола Стрезовски е архитект кој е целосно посветен на проектирањето, но долг период е и во образованието како предавач и демонстратор на АФС УКИМ и ФОН на повеќе проектантски предмети, но и на предмети од областа на CAD/3D/Rendering.
Професионално е ангажиран во Масон Инженеринг, градежна компанија од Скопје, која активно воведува новитети во градежништвото. Автор е и на голем број на архитектонски проекти од сите области, како и голем број на изведени објекти. Зема учество на архитектонски конкурси, на кои има добиено 9 први места.

Трајче Стојанов | БИМ Инструктор, Семос Едукација
Архитект, БИМ консултант и БИМ инструктор во Семос Едукација.
Едукација со повеќегодишно искуство на проекти во земјава и странство. Последниве 2-3 години, тој е инволвиран во комерцијални и истражувачки проекти на полето на БИМ мандатирање и воведување на дигитални градежни дозволи базирани на БИМ.