Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

19-ти Симпозиум на Друштвото на градежни конструктори на Македонија

Домашни
Датум: Среда, 27 Април 2022 00:00 - Сабота, 30 Април 2022 00:00

Локација: Хотел Гранит - Охрид

19. Симпозиум на ДГКМ ќе се одржи во Охрид, хотел Гранит, во период 27.-30. Април 2022 година. Симпозиумот ќе се одржи во живо и во комбинација со е-платформа. 

Водејќи сметка дека во септември 2020 година, во паралелна употреба со актуелните прописи за проектирање на конструкции беа воведени Еврокодовите, а ценејќи ја потребата од дополнителна подготовка на инженерскиот кадар за нивна примена, 19. Симпозиум ќе биде посветен токму на оваа тема, со мото „ЕВРОКОДОВИ-Порта кон Европа“. Еминентни стручни лица од земјава и регионот ќе одржат повикани предавања на таа тема и ке ја приближат проблематиката на нашата стручна јавност. Информации за Повиканите предавања се објавени на веб-страницата на ДГКМ (http://mase.gf.ukim.edu.mk)

Покрај Главната тема „ЕВРОКОДОВИ-Порта кон Европа“ , ќе бидат застапени и останатите теми, а тоа се: 

  • Теориски и експериментални анализи на конструкции 
  • Современи методи за проектирање на конструкции 
  • Современи техники за изведба на конструкции 
  • Следење на состојбата и однесувањето на конструкциите 
  • Одржување, санација, зајакнување и реконструкција на објектите 
  • Доверливост и трајност на конструкциите 
  • Современи материјали и технологии, предуслов за одржлив развој  
  • Инфраструктурни објекти 
  • Други теми поврзани со градежното конструкторство 

Во соработка со Комората на овластени архитекти и овластени инженери на Република Северна Македонија и Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија, а во рамките на Симпозиумот, ќе се одржат две тркалезни маси на тема: Имплементација на Еврокодовите како национални стандарди - размена на искуства во регионот“ и Взаемна поврзаност и усогласеност на регулативата и стандардите за проектирање и изведба на објекти“.

Информација за Котизацијата за учество е објавена на веб-страницата на ДГКМ (http://mase.gf.ukim.edu.mk)

Цените за сместување се објавени на веб-страницата на ДГКМ. Секој учесник потребно е да изврши навремена резервација на адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..