Настани и конференции

×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

Семинар: Градежништво и сообраќај 2023 година

Меѓународни
Датум: Среда, 31 Мај 2023 - Петок, 02 Јуни 2023

Локација: Hotel Crowne Plaza, Белград

Од 31.05. до 02.06.2023 година, во хотелот Crowne Plaza во Белград, ќе се одржи Третиот регионален стручен семинар ГРАДЕЖНИШТВО И СООБРАЌАЈ 2023. Ве покануваме да земете учество на овој еминентен собир кој е во втор по ред. Првиот собир се одржа во јуни 2019 година и на едно место беа собрани над 200 експерти од различни профили, пред сѐ од областите градежништво и сообраќај. Семинарот што требаше да се одржи во јуни 2021 година, беше одложен поради пандемијата на вирусот Ковид-19.

Оваа година на семинарот ќе се разговара за планирање и дизајнирање, изградба и одржување на патишта, безбедност во сообраќајот, нови софтверски пакети, заштита на животот животна средина, мостни конструкции, одводнување патишта, примена на БИМ технологија и други теми тесно поврзани со нискоградба и патни објекти и сообраќајната инфраструктура. Семинарот е примарно наменет за градежни и сообраќајни инженери, но може да биде интересен и за урбанисти, архитекти, просторни планери и специјалисти од други сродни технички професии.

Покрај предавањата од врвни професори и експерти од целиот регион, ќе бидат организирани и придружни изложби на материјали, опрема и нови технологии од областа на нискоградбата и сообраќајот, а сите учесници, како дел од работните и промотивните материјали ќе добијат подарок примерок од најновото издание на алманахот ПУТ плус 2023/24 што ќе излезе од печат пред самиот семинар.

Детална агенда и повеќе информации за Семинарот