×

Порака

Заштита на лични податоци и користење колачиња

Оваа веб страница користи колачиња. Со користење на нашата веб страница, вие се согласувате дека можеме да ги поставиме овие типови колачиња на вашиот уред.

Погледни детали

Не се согласивте колачиња да бидат запишани на вашиот уред. Оваа одлука може да се смени.

 

001Ислам Беркин од Македонија, кој живее и работи во Англија беше еден од гостите што учествуваа со презентација на Втората Годишна средба на архитекти и архитекти урбанисти во Битола.
Беркин повеќе од пет години е дел од тимот на Заха Хадид архитекти во Лондон, со активно учество во над 30 проекти и реализации. Своето професионално образование го завршил на Школата за архитектура, при Асоцијацијата на архитекти во Лондон. Тој е регистриран архитект од Одборот за регистрација на архитекти во Обединетото кралство (ARB) и овластен архитект од Кралскиот институт на британски архитекти (RIBA). 

DSCF0695Проф. д-р Огнен Марина, Декан на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, беше еден од високите гости кои се обратија пред стручната публика на вториот ден од Втората Годишна средба на архитекти и архитекти урбанисти во Битола.
На почетокот Проф. д-р Огнен Марина истакна дека ваков вид на случување е извонреден начин каде може да се дискутираат клучни теми, кои ја определуваат сегашноста, но уште повеќе иднината на професијата и дека токму просторот во Офицерскиот дом во Битола е доказ за тоа колку архитектурата влијае на квалитетот на животот.